Boardgames

Nove društvene igre 04.07.2020: Kako kuca sat

Prve dane leta redakcija vašeg omiljenog sajta provodi klateći se ispod klima uređaja dok ne padne u nesves’. Klate se i u Stonemaier Games, pa su se tako spremili za objavljivanje nove društvene igre koja će pokušati da bude još popularnija od Tapestry i Wingspan. Inače tema ove nedelje nije klaćenje (što biste to pomislili?) već worker placement, pa tako imamo najeve za tri igre u kojima je prisutna ova mehanika. Tu su i nova velika Warhammer 40K kutija, proširenje za popularnu ratnu igru i hidr, feniksi i druge karakondžule.

Pendulum

Pendulum

Pendulum

Velika najava stiže iz Stonemaier Games, a u pitanju je worker placement društvena igra Pendulum. Do pet igrača će se takmičiti za vladavinu nad mističnim svetom Dunia kao novi Bezvremeni Kralj. Igra nije podeljena na poteze, već su radnici su mali peščanici, tako da je i stvarno vreme jedan od resursa. Iako ovo nije potpuno originalna ideja (videli smo već u igrama poput Kitchen Rush), biće interesantno videti kako je to dizajner Trevis Džouns upakovao u svoju prvu igru. Pretprodaja igre počinje prve nedelje avgusta, a tokom istog meseca će i Stonemaier slati primerke kupcima u Severnoj Americi i Britaniji, posle čega se očekuje i Evropska distribucija igre.

Lost Ruins of Arnak

Lost Ruins of Arnak

Lost Ruins of Arnak

Još jedna velika najava ove nedelje nam dolazi iz Češke. Czech Games Edition je najavio kooperativnu igru Lost Ruins of Arnak, koja po svemu do sada poznatom deluje kao veoma interesantan naslov. U srži je deckbuilding kartična igra, istovremeno i avanturistička jer ćete pokušavati da istražite naslovne ruševine, a konačno i worker placement igra čime se otvaraju nove akcije za naredne poteze. Kako CGE navodi, ovo je vrlo taktička igra i fokus nije u pravljenju velikih špilova. Naravno, biće podržano i solo igranje, a igra se očekuje tokom četvrtog kvartala ove godine.

Warhammer 40.000: Indomitus

Warhammer 40000: Indomitus

Warhammer 40000: Indomitus

Tokom ovog meseca u prodavnice stiže nova velika Warhammer kutija. U pitanju je Warhammer 40,000: Indomitus, jedan od najbogatijih setova koje je Games Workshop do sada objavio. Kutija je fokusirana na sukob Svemirskih marinaca i Nekrona, pa dobijate čak 60 minijatura za ove dve armije. Tu je naravno i nova knjiga pravila, štaviše ekskluzivno izdanje iste, uputstva za sastavljanje “push-fit” minijatura i transfer na nova pravila, kao i knjiga Edge of SIlence. Za sada nije poznata cena, ali nema sumnje da će biti za turu vode i šećera.

Quartermaster General 2E: Total War

Quartermaster General 2E: Total War

Quartermaster General 2E: Total War

Došlo je vreme i da se novo izdanje Quartermaster General lagano proširuje. Ares Games je najavio prvu ekspanziju za ovu društvenu igru sa podnaslovom Total War, kutiju koja donosi podosta novina u već dobru igru. Kina i Francuska se pridružuju sukobima sa svojim armijama. Dobijate i vazdušne snage kojima ćete štiti kopnene trupe, Bolster karte koje se odigravaju kao reakcije, ali i karte strategija koje će postaviti pitanje “šta bi bilo kad bi bilo” i unose alternativne strategije. Ekspanzija izlazi u septembru.

Genotype: A mendelian Genetics Game (GENIUS GAMES)

Genotype: A mendelian Genetics Game

Genotype: A mendelian Genetics Game

Definitivno nedelja worker placement igara, jer je jednu takvu najavio i izdavač Genius Games. Genotype: A Mendelian Genetics Game je igra u kojoj ćete rolati kockice i postavljati ih kao radnike na svoje table, istražujući i uzgajajući grašak. Da, grašak. Ukrštaćete vrste, beležiti njihove promene i, nadamo se, nećete zaspati tokom tog procesa. Igra izlazi tokom druge polovine 2020. godine.

Oracle

Oracle

Oracle

Oracle… nije worker placement igra. Ono što jeste je kartaška igra sa tri boje koje odgovaraju tima mitološkim bićima – hidri, pegazu i feniksu. Odnošenje “ruke” donosi vam čip jedne od boja, ali ako budete poslednji koji uzmu čip izgubićete sve poene koje ste sakupili u toj boji. Postoje tu i tajni zadaci, a igru je dizajnirao čovek koji stoji iza igara For Sale i Medina. Skellig Games će objaviti Oracle u novembru.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.