Boardgames

Nove društvene igre 16.05.2020: Sajam u šumi i pucnajva u vozu

U poslednjih nekoliko nedelja pojavilo se dosta igara sa temom vozova. Neke od njih su na Kickstarteru a neke su na putu ka prodavnicama. Colt Super Express i Station Master stižu u prodavnice za ljubitelje vagona, lokomotiva i kauboja. Postapokaliptična igra Flotilla dobija nezavisni nastavak u istom svetu, Seasted a popularni Everdell dve ekspanzije koje stižu u prodavnice. Tu su još i Phalanxov Domination i Space Battle Lunchtime Card Game iz Renegade Game Studios. Uživajte.

Colt Super Express

Colt Super Express

Colt Super Express

Super zabavni Colt Express postaće super brz kada sledećeg meseca izdavač Ludonaute objavi Colt Super Express. Ova verzija igre takođe podržava do 7 igrača, ali se može odigrati u svega 15 minuta. Trodimenzionalnog vozića nema, tako da je postavka znatno brža, a i kutija je manja nego za originalnu igru. Revolveraši će se boriti za ostanak na vozu u pokretu (i usputnim eksplozijama!), a pobeđuje onaj ko bude poslednji na nogama kada se voz zaustavi. Ova društvena igra dolazi u prodavnice sredinom juna.

Everdell: Spirecrest i Bellfaire

Everdalle: Spirecrest i Bellfaire

Everdalle: Spirecrest i Bellfaire

Starling Games je nedavno objavio dve nove ekspanzije za svoju popularnu igru Everdell. U pitanju su dve velike kutije koje će, svaka na svoj način, začiniti ovu društvenu igru. Everdell: Spirecrest omogućava igračima da istraže nove teritorije, bore se protiv nevremena i regrutuju veće životinje kao saborce i transport. Everdell: Vellfaire je malo veselija ekspanzija, pa tako za temu ima festival povodom 100 godina od osnivanja kraljevstva. Ovom ekspanzijom dodajete mogućnost igranja u 5 i 6 igrača, dobijate novu tablu sa novima lokacijama i karte koje unose zajedničke ciljeve.

Domination

Domination

Domination

Domination je novo izdanje društvene igre Mini WWII. Ukoliko se možda sećate, tu igru smo videli na Essen Spiel sajmu pre dve godine. Kasnije smo je i igrali i naišli smo na nekoliko problema, a upravo te probleme se izdavač Phalanx nada da će popraviti. Domination će uskoro biti na Kickstarteru, a izlazak igre se planira za 2021. godinu. Igra ima puno potencijala, pa ćemo videti kako će taj potencijal biti iskorišćen.

Space Battle Lunchtime Card Game

Space Battle Lunchtime Card Game (PHOTO: Renegade Game Studios)

Space Battle Lunchtime Card Game (PHOTO: Renegade Game Studios)

Volite kuvarske emisije? Znate one kada takmičari u panici prave sufle, pa se hvataju za glavu jer se čokolada razlila na sve strane? Zamislite sad to, ali u svemiru i sa blesavim ilustracijama. To je ukratko Space Battle Lunchtime, kartična igra inspirisana istoimenom grafičkom novelom. Dva do pet igrača će u tridesetak minuta sakupljati sastojke i pokušavati da impresioniraju sudije u ovoj reality emisiji najukusnijim jelom. Za ilustracije je zadužena Natali Ris, autorka stripa. Renegade Game Studios trenutno prima porudžbine za igru, a krajem meseca će je isporučiti prvim kupcima.

Seastead

Seastead

Seastead

Vi ste tražili još a Wizkids vas sluša. Uživali ste u postapokaliptičnom svetu u igri Flotilla pa su dizajneri Ian Kuper i Jan Gonzales spremili još jednu igru u istom svetu. Seastead je zamišljen kao nadmetanje dva igrača u skupljanju resursa, njegovom deljenju i menadžmentu u svetu koji je poplavljen posle globalne katastrofe koju je izazvao čovek. Igrači se trude da podignu civilazaciju iz pepela, pardon, blata, dok se bore za kontrolu poslednje četiri Flotile. Ovo je igra za 1 do 2 igrača i traje oko pola sata. Igra se očekuje u prodavnicama na jesen.

Station Master

Station Master

Station Master

Calliope Games sprema novu, poboljšanu verziju igre Station Master. Ova kartična igra je objavljena 2004. godine u izdanju Mayfair Games. Ovaj klasik sa vozićima se dobro držao u prethodnih 15 godina i zaslužio je reizdanje. Ovo je lagana igra sa dosta interakcije između 2 do 6 igrača gde utičemo na vrednost vozova koji se spremaju da napuste stanicu puneći ih putnicima. Igra traje oko 50 minuta. Igru je uskoro moguće naručiti na sajtu izdavača a uskoro se očekuje i u prodavnicama.

Koje igre su vaši favoriti? Da li planirate kupovinu neke od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.