Boardgames

Četvrto BGG takmičenje u dizajniranju Roll & Write igara počinje

Imate ideju za novu društvenu igru? Volite izazov? Novo takmičenje na Board Game Geek je upravo za vas!

I ove godine pokrenuto je takmičenje u kreiranju Roll & Write društvenih igara na BGG sajtu. Roll & write, ukoliko niste znali, su igre poput Jamb/Yahtzee u kojima, obično rolanjem kockica, dobijate određene rezultate koje treba uneti na tablu ili vaš papirić. Ovaj žanr je u poslednjih par godina postao ogromni hit i neke od najboljih igara koje smo viđali su upravo one sa “rolanjem i žvrljanjem”.

Sam konkurs je vrlo jasno koncipiran. Igra mora biti potpuno nova i originalno vaša ideja. Sama tema i način na koji ćete implementirati roll & write mehaniku ostaje u potpunosti na vašoj mašti, dok sama igra biti dostupna besplatno kako bi posetioci mogli da je isprobaju i, logično, glasaju za vaš dizajn. Ograničenja broja igrača nema, kao ni toga koliko ljudi može da radi na jednoj igri, ali je veoma bitno naglasiti da ne možete prijaviti više od 3 igre na konkurs. Sami fajlovi bi trebalo da budu pripremljeni u A4 formatu a, iz prethodnog iskustvo, poželjno je da obezbedite i “laganiju” verziju koja ne troši puno mastila na štampaču. Kada prijavljujete igru, potrebno je da napravite temu na BGG forumu i naznačite u koje kategorije je prijavljujete.

Nagrade su još jednom simbolične – BGG dukati i vaša igra istaknuta na forumu. Prošlogodišnje takmičenje je bilo izuzetno uspešno, a određen broj igara sa istog je našao izdavača, tako da je ovo prilika mladim dizajnerima da pokažu šta znaju i potencijalno pretvore svoju ideju u komercijalni proizvod. Rok za prijave je 17. jul. Srećno!

Pravite društvene igre ili ste neku već objavili? Javite nam se na kontakt redakcije ili na Pitchwise.net Discord serveru i rado ćemo predstaviti vaše igre!

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.