Boardgames

Nove društvene igre 03.05.2020: Borba za Pacifik i mistične biblioteke

Stigle su i prvomajske nedeljne vesti. Warlord Games se seli na vodene površine i sa Battle for Pacific uplovljava u mornaričke bitke tokom Drugog svetskog rata. FFG sprema novu ekspanziju za Arham Horror kartičnu igru nazvanu The Innsmouth Conspiracy. Popularni Sidereal Confluence dobija novo, remasterovano izdanje  a njen izdavač, Wizkids, po prvi put na engleskom jeziku objavljuje i Seeders from Sereis: Exodus igru, do sada dostupnu samo na francuskom jeziku. Renegade Game Studios nas uči kako da varamo u magičnoj biblioteci u Atheneum a Pandasaurus Games nas uči kako da “spičimo i škrabamo” u Sonora. Uživajte!

Atheneum: Mystic Library

Atheneum: Mystical Library

Atheneum: Mystical Library

Francuska grupa dizajnera L’Atelier (One Key, Obscurio) spremaju novu igru koju će objaviti Renegade Game Studios. Atheneum: Mystic Library je ime igre a ispit iz magije je sutra a vi, studenti niste spremni. Naravno, magične bubice još nisu izmišljene ili su ih drugi studenti već rentali. Vama preostaje da odete u biblioteku i spremite se za prevaru na ispitu koristeći magične knjige koje ne moraju da se pročitaju!?! Naravno, domar vas pušta da se ušunjate noću a zauzvrat traži da se knjige pravilo rasporede, inventar sredi i da se biblioteka blista. Za te radnje se i dobijaju poeni na kraju igre a najveći prevarant i uvlakač pobeđuje. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje oko 45 minuta. U prodaji će se naći u septembru.

Victory at Sea

Victory at Sea

Victory at Sea

Ljubitelje ratnih strategija i realističnih minijatura ovog meseca očekuje poslastica iz Warlord Games. Naime, izlazi prva serija Victory at Sea, igre sa minijaturama koja prikazuje pomorske okršaje iz Drugog svetskog rata. U prodaju će prvo biti puštene četiri osnovne flote (američka, japanska, britanska i nemačka), dostupne i pojadinačno i kroz početničke pakete u kojima su pravila, tokeni i sve ostalo što bam treba da svoju dnevnu sobu pretvorite u stratešku centralu. Lep detalj je što je ime svakog broda upisano na bazi, tako da je ovo istovremeno i kolekcionarski proizvod, a minijature su dimenzija 1:1800.

Arkham Horror The Card Game: The Innsmouth Conspiracy

Arkham Horror The Card Game: The Innsmouth Conspiracy

Arkham Horror The Card Game: The Innsmouth Conspiracy

Zavera se kuje u Insmautu, nezaobilaznom primorskom gradu iz Lavkraftovih strašnih priča. Kultisti opet petljaju sa natprirodnim, a šta se tačno dešava saznaćete u The Innsmouth Conspiracy, novoj velikoj ekspanziji za sjajni Arkham Horror: The Card game. Ova velika kutija donosi dva scenarija i otvoriće novi ciklus u kome igrače očekuje još 6 malih Mythos paketa. Tu je i pet novih igrivih likova, ali i neke nove mehanike u vidu tokena kojima ćete otključavati lokacije, rastuće plime i kletvi/blagoslova kojima se okreće tempo priče. Fantasy Flight Games planira da ovu ekspanziju objavi tokom četvrtog kvartala ove godine.

Sidereal Confluence Remastered Edition

Sidereal Confluence Remastered Edition

Sidereal Confluence Remastered Edition

Da, to je “ona čuda društvena igra” koja je više izgledala kao pokušaj komunikacije sa vanzemaljcima. WizKids je, posle uspešnog prvog izdanja iz 2017. godine, najavio osveženi Sideral Confluence za ovaj mesec. Vanzemaljska tema ostaje i u ovom izdanju, pa će ostati isti izazov trgovine i pregovaranja sa ostalim igračima, tj. vanzemaljskim rasama. Kako je u pitanju remaster, izdavač najavljuje nove ilustracije i osveženi dizajn svih komponenti, kao i poboljšana pravila koja, između ostalog, bolje uvode igrače u ovu neobičnu društvenu igru. Podržano je igranje do čak 9 igrača, a u kutiji vas očekuje gotovo 400 karata.

Sonora

Sonora

Sonora

Pandasaurus Games je najavio prvu “spiči i škrabaj” društvenu igru Sonora. Naime, uzeta je roll’n’write formula i na nju dodata igra veštih prstiju u pikiranju diskova po tabli, gde svaka od četiri sekcije predstavlja igru za sebe. Kada se drveni disk zaustavi, upisujete rezultat na svoj papirić i igra ide dalje, dok pokušavate da pogodite sve kombinacije i popunite što više polja na listu. Veoma neobična igra za do 4 igrača, a u prodaji će se naći već sledeće nedelje.

Seeders From Sereis: Exodus

Seeders From Sereis: Exodus

Seeders From Sereis: Exodus

Seeders From Sereis: Exodus je igra koja je na francuskom objavljena 2017. godine. Nekoliko godina kasnije Wizkids se sprema da objavi prvu englesku verziju ove epizodne igre. Zemlja je u velikom problemu. Igrači su u ulozi arhitekata koji prave veliku svemirsku barku kako bi ljudi mogli da zbrišu u druge (toplije) svemirske krajeve. Igra ima kompleksne interakcije karata koje su isprepletane sa draftovanjem istih i smeštanjem resursa. Postoji i dodatni sloj interakcije u vidu pregovaranja za najbolju lokaciju, osoblje i oruđa. Ova igra je prva epizoda u seriji a sledeći naslovi će nastaviti priču. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko dva sata. Igra bi trebala da se pojavi u prodavnicama tokom maja.

Koje igre su vaši favoriti? Da li planirate kupovinu neke od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.