Boardgames

Nove društvene igre 10. 01. 2020: Leptiriću šareniću dođi meni ‘amo…

Dobrodošli u novu godinu! Malo smo se odmorili te je vreme da zasučemo rukave i pregledamo sve novitete koje su nam izdavači pripremili tokom praznika. A bilo ih je dosta i to zvučnih. AEG će objaviti novu igru Elizabet Hargrejv a mamutski Dominion dobija još jednu ekspanziju. Capstone Games nastavlja svoju seriju igara sa železnicama a nova ekspanzija za Root konačno stiže u prodavnice. The Fox in the Forest dobija verziju za dva igrača a tim iza Teotihuacan igre sprema Tekhenu: Obelisk of the Sun. Uživajte!

Mariposas

Mariposas

Alderac Entertainment Group je najavio skori izlazak igre Mariposas, u kojoj ćemo skupljati leptiriće šareniće. Ovu igru je dizajnirala Elizabet Hargrejv, koja je dizajnirala i trenutno popularni Wingspan. Kao što rekosmo u igri ćemo skupljati leptirove koji migriraju preko istočnog dela severnoameričkog kontinenta. Igra traje tri godišnja doba i posle svakog se radi bodovanje a igra se završava u jesen. Igra je namenjena za 2 do 5 igrača i traje oko 75 minuta. Premijeru će imati na Big Game Night 2020 na Gen Con sajmu 31. jula 2020. godine, a odmah zatim stiže u prodavnice.

Root: The Underworld

Root: The Underworld

Leder Games je objavio da Root: The Underworld ekspanzija za igru Root, konačno dolazi u prodavnice tokom marta ove godine. Ekspanzija je prvo najavljena u februaru prošle godine a odmah zatim je imala i uspešnu Kickstarter kampanju. Root: The Underworld ekspanzija donosi dve nove šumske fakcije u brutalni okršaj za prevlast u šumi. Prva od njih je Corvid Conspiracy, jato vrana, koje ima malo pristustvo na tabli ali su odlični špijuni. Po svemu sudeći izgleda da će se igrati negde između Vagabonda i Šumske Alijanse. Vrane dobijaju poene manipulacijom protivničke ruke i infiltriraju se širom mape. Druga fakcija je Veliko Podzemno Vojvodstvo, ekipa krtica, koja poene dobija postavljajuci svoje tunele i kontrolom čistina na mapi. U kutiji su i dve nove mape: planinski prolaz i jezerce, koje dolaze sa specijalnim pravilima.

The Fox in the Forest Duet

The Fox in the Forest Duet

Renegade Game Studios nam sprema lisice u šumi ali za dva igrača. The Fox in the Forest Duet je adustka kartična igra prerađena da funkcioniše dobro u dva igrača. Ovo je kooperativna igra u kojoj igrači timski pokušavaju da prođu sa jednog na drugi kraj šume. Pobeđuje se skupljanjem dragulja i izbegavanjem situacija u kojima se izgubite u šumi. Igra je za dva igrača i traje 30 minuta. U prodavnicama će se naći tokom januara.

Ride the Rails

Ride the Rails

Vozići. Jednostavno ne možete bez njih, a to zna i Capstone Games koji je najavio nastavak svog serijala Iron Rails igara sa Ride the Rails. Ovoga putujemo u Ameriku, ilustrovanu od strane sjajnog Iana O’Tula, kroz koju ćemo prevoziti putnike. Naravno, deonice su i dalje u priči, ovoga puta predstavljene bojem vozova koje imate u posedu, a tu su i neka posebna pravila za postavljanje na tablu. Najzinimljiviji podatak je o trajanju igre – laganih 60 minuta. Ride the Rails, kao i ekspanzija sa dvostranom tablom, izlazi u julu.

Domninion: Menagerie

Domninion: Menagerie

Nikad dovoljno ekspanzija za Dominion, iako je Rio Grande Games odavno najavio da je završio sa proširivanjem ove kultne društvene igre. Dominion: Menagerie je 13. po redu ekspanzija, a donosi 400 novih karata i, očekivano, brojne nove mehanike. Ukoliko upregnete konje, sačuvaćete povlačenje karte za sledeći krug, dok putevi otvaraju nove, pa, puteve kroz akcione karte. Tu je i uvek zabavni Events špil i trideset novih Kingdom karata. Ova velika ekspanzija izlazi u martu.

Tekhenu: Obelisk of the Sun

Tekhenu: Obelisk of the Sun

Nakon istraživanja astečke kulture u odličnoj društvenoj igri Teotihuacan, dizajneri iz Board & Dice su odlučili da nas pošalju u drevni Egipat. Krajem jula će tako objaviti igru Tekhenu: Obelis of the Sun u kojoj ćemo rolati kockice i birati pogodne akcije dok prži egipatsko sunce. Novotarija je sistem senke, te se akcije sa kockica menjaju u zavisnosti od toga gde se nalaze u odnosu na sunce, a igrači će morati da paze i da li su čistog srca pred bogom Ra. Da li će biti ponovljen uspeh prethodne igre, videćemo ovog leta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.