Games

Catan: World Explorers prenosi društvenu igru u vaš komšiluk

Catan World Explorers

“Dobar dan, jel mogu da dobijem 200g bureka sa mesom, jedan jogurt, 2 ovce i ciglu”, rekao je Perica u pekari dok je čačkao telefon.

“Nemamo jogurt, momak. A nemamo ni cigle. Samo drvo i ovce”, pekar je nešto iskliktao na svom telefonu, a onda je Perici dao burek. Sa sirom.

Dobri, stari Catan će sledeće godine proslaviti 25. rođendan. Povodom toga, najavljeno je potpuno novo izdanje igre koje je digitalno i, još neobičnije, zbog koga ćete morati da izađete napolje.

Catan: World Explorers je igra za mobilne telefone u stilu Pokemon GO, što ne čudi jer je razvijaju upravo developeri tog mobilnig hita, studio Niantic. Umesto na tabli, igraćete je na ulici, u obližnjem parku, u školi, na izletu i gde god vam padne pa pamet. Igra će bukvalno pretvoriti čitav svet u tablu za Catan, a svaka ulica i zgrada će biti jedno od polja. Svaki kvart će proizvoditi jedan od materijala, pa ćete sa obližnjim igračima i prijateljima morati da trgujete kako biste zatim gradili puteve i naselja. Ima tu i osvajanja poena, sezonskih takmičenja i koječega, a više informacija nas očekuje početkom naredne godine.

Ukoliko vam sve ovo zvuči interesantno, posetiti zvanični Catan: World Explorers sajt i registrujte se da među prvima u Evropi zaigrate igru. Ovo nije prvi put da možemo poneti Catan sa sobom u digitalnom formatu, ali jeste nešto potpuno novo i potencijalno veoma popularno. U ne-digitalnom svetu, stigla je odlična nova ekspanzija Catan: Istraživači i gusari.

Categories: Games, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.