Boardgames

Nove društvene igre 22.11.2019: Al je lep ovaj svet

… ovde mipl ovde cvet. Ali, dosta o vremenu napolju, hajmo da pogledamo koje to nove društvene igre očekujemo u narednom periodu.

Novembar nastavlja da bude udarni mesec za najave i objavljivanje igara. Štaviše, dve nove igre su se već ove nedelje našle u prodaji, a od obe se očekuje da budu hitovi o kojima će se tek pričati. Sve vesti nam pritom stižu od poznatih izdavača kao što su AEG, Grey Fox Games i Games Workshop, pa krenimo onda redom.

Its a Wonderful World (Essen Spiel 2019)

Its a Wonderful World (Essen Spiel 2019)

Koliko je predivan svet pokazaće nam Lucky Duck Games u novoj igri It’s a Wonderful World. Ovo nije ekološka niti zabavna dečja igra već finansijski obračun velikih konglomerata i biznis imperija. U ovoj igri igrači će razvijati svoje imperije i to brže, bolje i jače od svojih protivnika. Draftovaće karte, reciklirati ih za resurse ili konstrukcijom dolaziti do istih tih resursa i poena. Igraje zamišljena za 1 do 5 igrača i traje oko 45 minuta. Nalazi se već u prodaji.

Inner Compass

Inner Compass

Alderac Entertainment Group je najavio igru u kojoj ćemo prolaziti kroz život. Inner Compass vodi igrače, koji su u ulozi jednog od četiri karaktera, kroz, jelte, život u potrazi za njegovim smislom kroz svakodnevne događaje. Igrači će, nadamo se, praviti pravilne životne izbore, emotivno doživljavati razne situacije i akomulirati sećanja sa ciljem da pronađu svoj unutrašnji kompas. Pobednik je igrač koji na kraju doživi najveće prosvetljenje. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje 60 minuta. U prodaji će se naći u aprilu 2020. godine.Zoned Out

Zoned Out

Za arhitekte i sve koji se tako osećaju, Grey Fox Games sprema jednu graditeljsku igru za početak sledeće godine. Zoned Out je igra za do četiri igrača koji će postavljati plan grada i pokušavati da sagrade nebodere na najatraktivnijim lokacijama. Zadatak otežavaju dodatni zadaci koje ćete tajno izvlačiti, a u kutiji vas očekuju prelepe komponente. Igra izlazi u februaru 2020. godine

Dungeonology

Dungeonology

Ares Games je ove nedelje lansirao novu igru koja obrće dungeon crawler žanr naglavačke, tojest nećete lupati glave čudovištima i sastavljati Mač Većeg Umlaćivanja +3. Ne, Dungeonology pred vas stavlja častan zadatak – da upoznate izgubljene civilizacije Nova Aetas sveta, napišete tezu i, ako je ikako moguće, ostanete skriveni jer ovi narodi nisu baš dobri domaćini. Interesantna ideja i, nadamo se, jednako dobra igra.

 

Warhammer: Feast of Bones

Warhammer: Feast of Bones

Games Workshop je predstavio kutiju punu testosterona i lobanja kao novo proširenje Warhammer: Age of Sigmar. Ovoga puta, mačeve i koplja ukrštaju džinovi Ogor Wartribes i armija nemrtvih Ossiarch Bonereapers. Za skoro 200 dolara dobijate 26 minijatura, knjigu Feast of Bones sa pravilima i pričama o obe armije, knjižicu sa osnovnim pravilima za Age of Sigmar, nešto karata i tokena. Osim ovog kompleta, do kraja meseca će se u prodaji naći i dodatna knjiga o Ogorima, kao i nekoliko dodatnih manjih kompleta sa elitnim jedinicama iz obe armije.

Taverns of Tiefenhal

Taverns of Tiefenhal

North Star Games je objavio krčmarsku igru građenja špila nazvanu The Taverns of Tiefenthal. Ova igra je osvojila drugo mesto na Deutscher SpielePreis Awards listi za 2019. godinu. Igrači će pokušavati da razviju svoju krmčmu i da je načine poznatom tako da ceo grad priča o njoj. Ova igra dodaje smeštanje kockica uz mehaniku građenja špila sa ciljem da se pravilnim smeštanjem kockica koje predstavljaju radnike vuku bolje karte, privuku platežno sposobne mušterije i prošire svoju krčmu. Igru je dizajnirao Volfgang Varš a zamišljena je za 2 do 4 igrača sa vremenom igranja od 60 minuta. Igra se već nalazi u prodaji.

 

Koje ste vi nove društvene igre nabavili ili igrali ovog meseca? Javite nam u komentarima.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.