Card Games

Andrej Štraski osvojio Magic: The Gathering Mythic Championship VI

Andrej Štraski je osvojio šampionsku titulu i pehar Magic: The Gathering Mythic Championship VI sa svojim blendom Simic špila sa Oko plejnsvokerom.

Prethodni vikend je done poslednji veliki Magic: The Gathering turnir pre učekivanog udara ban čekića 18. novembra. Oko, Thief of Crowns i Food mašinerija koja ga prati su zaposeli Standard format od kada su izašli iz štamparije. Ni ovog vikenda nije bilo drugačije.

Čak 69% posto prijavljenih špilova je imala gologrudog plejnsvokera negde u svojih 75 karata. Svih top 8 špilova na turniru je imalo zelenu boju i strategiju vezanu za nju. Eli Klasis je igrao Golgari Adventure dok je Endrju Kuneo doneo Selesnya varijantu. Ova dva igrača su jedini koji su dospeli u top 8 bez korišćenja Oko plejnsvokera i obojica su eliminisani u četvrtfinalu.

Igrači su na sve načine pokušavali da zavrnu slavinu zelenoj pošasti. Jeskai Fires of Invention je bila najpopularnija strategija. Bili su primetni i pokušaji Mardu Knights i Azorious Control špilova, ali ni jedan nije uspeo da dogura u top 8. Pro igrači su imali mesec dana da probaju i razbiju Oko mehaniku ali se čini da se većina pridružila zelenom taboru.

Andrej Štraski se odlučio za čistu Simic verziju ovog špila. On je uspeo da izbegne dva pomenuta špila bez Food mehanike u top 8. U četvrtfinalu i polufinalu on je za protivnike imao Sultai Food špilove, koje je ubedljivo pobedio. On je uz pomoć sajdborda na tablu uveo Brazzen Borroweri Gadwick od kojih je prva pomenuta eksploatisala činjenicu da Food špilovi tradicionalno nemaju mnogo letača.

Štraskijev protivnik u finalu je bio pripadnik Kuće Slavnih, Paulo Vitor Damo de Rosa. Da Rosa je doneo skoro identični špil na ovaj turnir, te je finale i bilo izjednačeno i neizvesno. Pri rezultatu 2-1 za Da Rosu, Štraski je izdržao pritisak na tabli i uspeo da izjednači. Ni sam ne verujući da je uspeo da isforsira petu rundu u poslednji okršaj je ušao rasterećen a i sreća ga je poslužila. Da Rosa je uradio maligan na 5 karata (po drugi put u top 8 mečevima tog turnira) i iako je napravio solidnu tablu nije uspeo da isprati Štraskijev rast te je titula pripala talentovanom Čehu.

Ovom pobedom Andrej je u borbi za mesto u Rivals League i mestom u Magic Pro League iduće sezone.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.