Card Games

Fantasy Flight Games stavlja pauzu na Lord of the Rings: The Card Game

The Lord of the Ring: LCG Limited Collector’s Edition

Lords of the Rings: The Card Game, kooperativna kartična igra iz Fantasy Flight games, će napraviti pauzu nakon što se aktivni ciklus završi iduće godine.

Kako navodi šef studija, Endrju Navaro, planirane su ekspanzije do kraja druge trećine 2020. godine, a da nakon toga sledi pauza. To će biti i kraj ove iteracije fantazijske igre. Navaro je jasno stavio do znanja da nema planova za novu ediciju igre. The Lord of the Rings: The Card Game je lansirana 2011. godine i od tada je proširena sa velikim brojem špilova karata i ekspanzijama. Tokom ove godine stiglo je i digitalno izdanje igre na Steam platformu.

Frodo i prijatelji neće doživeti istu sudbinu kao druga takmičarska LCG igra Fantasy Flight Games studija bazirana na svetu Game of Thrones. Game of Thrones: The Card Game, posle objavljivanja 2008. godine (izdanje koja je bazirana na CCG verziji ove igre), je dobila drugo izdanje tek 2015. godine.

Navaro je naglasio da je ovo samo pauza i da će se izdavanje novih karata i podrška igri nastaviti posle nje. Ovakav potez izdavača nije neočekivan jer je ovo jedan od njegovih slabijih (po prodaji) LCG naslova. Pošto su sada u posedu mnogo lukrativnije intelektualne svojine – Marvelovi superheroji, studio se okrenuo razvijanju kartične igre Marvel Champions: The Card Game.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.