Boardgames

Dizajner Battlestar Galactica i Mansions of Madness pokreće svoj studio za razvoj igara

Još jedna od poznatih faca napušta Fantasy Flight Games.

Kori Koneska, čovek i brada zaslužni za neke od kultnih društvenih igara poput Battlestar Galactica, Starcraft i Mansions of Madness (prvo izdanje), najavio je da se odvaja od FFG kako bi pokrenuo sopstveni studio za razvoj društvenih igara – Unexpected Games.

Ipak, ne odlazi previše daleko od prave matične kompanije Asmodee. Unexpected Games će biti studio u okviru Asmodee USA, a igre koje će praviti će izgleda biti više okrenute porodičnoj zabavi. “Cilj nam je da pravimo igre koje su sveže, zabavne i pristupačne igračima”, naglašava dizajner i dodaje da se nada da će igračima doneti neka nova iskustva, sa ponekim iznenađenjem. Prva igra iz Unexpected Games nas očekuje tokom sledeće godine. Nije naglašeno koja bi bila njena tema, niti mehanika (a svakako nije otkriveno ni ime), ali dizajner obećava da će biti “višeslojno iskustvo” koje će na unikatan način ispričati jednu priču.

Koneska je inače u Fantasy Flight Games bio potpredsednik odeljenja za istraživanje i razvoj novih igara, a potpisan je i kao jedan od dizajnera velelepnog Twilight Imperium 4th Edition.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.