Card Games

Balkanski Yu-Gi-Oh! igrači su spremni za evropsko prvenstvo

This slideshow requires JavaScript.

Klub Crni Zmaj proteklog vikenda bio je domaćin glavnog takmičenja domaćih Yu-Gi-Oh! igrača – nacionalnog prvenstva.

Posle priprema igrača na regionalnim turnirima koji su se održavali u klubu Crni Zmaj, došlo je vreme da se isprobaju špilovi na nacionalnom turniru koje se održava jednom godišnje. Ovaj turnir je ulaznica za najbolje igrače na evropsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Utrehtu od 28. do 30. juna. Najbolje plasirane igrače sa evropskog prvenstva dalje očekuju mesta na svetskom prvestvu u Berlinu 10. avgusta.

Yu-Gi-Oh! se još jednom pokazao kao jedna od najpopularnijih kartičnih igara na Balkanu, pa je na turniru bilo čak 60 učesnika, uključujući i goste iz Bugarske i Bosne i Hercegovine. Igrači su bili podeljeni u dve kategorije – do i preko 12 godina – a igrao se sada već standardni Advanced format sa najnovijom listom zabranjenih i ograničenih karata. Turnir se igrao po “švajcarskom” sistemu od 6 rundi, iz kojih je 8 najboljih igrača prešlo u play off, a među špilovima su najviše dominirali Orcust, Salamangreat, Endyminion, Pendulum i Sky Striker.

Bile je i veoma vrednih nagrada za najbolje. Svi igrači koji su završili na prvih 16 mesta posle 6 rundi su dobili Konami Playmat i slivove. Top 8 igrači su, pored poziva na evropsko prvenstvo, dobili određene količine najnovijeg bustera. Drugo mesto je osvojilo konzolu Nintendo switch, a prvo mesto plaćen put i smeštaj za evropsko prvenstvo, kao i jedinstvenu kartu – Chaos Emeperor, The Dragon of Armageddon – koja se dodeljuje samo pobednicima velikih takmičenja. Evo i koji igrači su se našli među najboljih osam kod nas:

  1. Mesto – Denis Burzić
  2. Mesto – Mario Nerandžić
  3. Mesto – Mateja Trifunović
  4. Mesto – Aleksandar Škorić
  5. Mesto – Mitić Nikola
  6. Mesto – Ivanov Ivailo
  7. Mesto – Mičić Aleksa
  8. Mesto – Kukić Pavle

Čestitamo Denisu i želimo mu puno sreće i srce u kartama na evropskom prvenstvu!

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.