Boardgames

Nedeljne vesti 7.06. – 14.06.2019: Pametni telefoni, tableti i fazonirane brade

Sezona sajmova je uveliko počela i novi naslovi stižu sa svih strana. Ove nedelje smo za vas izdvojili ekspanziju za postojani Trough the Ages kao i kockasti Dice Settlers. Magic Maze prati trendove pa će i ova igra završiti na Marsu. Arkham nema dovoljno problema sa kultovima i vanzemaljskim božanstvima pa će u novoj ekspanziji dobiti i organizovani kriminal. Tu je još i Foothills i nove informacije o reprintu Smartphone Inc. Uživajte!

Smartphone Inc.

Smartphone Inc.

Često opisivana kao lagana verzija Food Chain Magnate igre, Smartphone Inc. je postao jako tražena igra. Prvi put prikazana na Essenu 2018, zbog malog broja odštampanih primeraka brzo je nestala iz prodaje. Ovo je ekonomska euro igra za 2-5 igrača sa jedinstvenim i elegantnom mehanikom planiranja. Cosmodrome i Arcane Wonders spremaju Kickstarter kampanju za reprinte krajem ove godine, a igra je u međuvremenu pokupila i neke nominacije  za Dice Tower Awards 2018.

Arkham Horror: Dead of Night

Arkham Horror: Dead of Night

 

Vreme je za novu ekspanziju za Arkham Horror. Fantasy Flight Games sprema Dead of Night koja će se primarno baviti organizovanim kriminalom u Arkhamu koji nema dovoljno problema sa vanzemaljskim božanstvima. U ekspanziji će se naći dva nova scenarija, novi protivnici, kultisti, monstrumi i anomalije kao i četiri nova istraživača. Datum izlaska još nije poznat.

Trough The Ages: New Leaders & Wonders

Trough The Ages: New Leaders & Wonders

Czech Games Edition sprema ekspanziju za popularni naslov Through the Ages: A New Story of Civilization. Through the Ages već duže vreme, uspešno uživa u top 10 igara na BGG listi, a kreirao ju je Vlada Čavatl. Dodatak pod imenom New Leaders & Wonders donosi, pogodili ste, lidere i svetska čuda. Pored toga tu su i nove vojne karte koje pomažu igračima da promene tok istorije.

Dice Settlers: Western Sea

Dice Settlers: Western Sea

Na prošlom Essen Spiel sajmu NSKN Games (sada Board & Dice) je objavio igru Dice Settlers, a za ovogodišnji sajam spremaju prvu ekspanziju za ovu kockičastu igru. Dice Settlers: Western Sea vas, jel te, upoznaje sa lepim plavim morem i otvara brojne nove mogućnosti – ribarenje, traženje blaga, plovidbu i drugo. U kutiji će se nalaziti nekoliko modula koje po slobodnom nahođenju možete dodavati osnovnoj igri, a takođe ćete moći da nađete i solo varijantu. Za slučaj da niste još čuli za ovu igru, bacite oko na našu Dice Settlers recenziju.

Magic Maze Mars

Magic Maze Mars

Kako je tema crvene planete i dalje neizbežna u svetu društvenih igara, uključujući i nošenje Marsa u džepu, bilo je samo pitanje trenutka kada će i jedna od urnebesnijih igara krenuti među zvezde. Belgijski izdavač Sit Down! tako je najavio Magic Maze Mars, po svemu sudeći nezavisnu igru od originalnog magičnog lavirinta koji je ranije ove godine dobio mini ekspanziju sa skrivenim ulogama. Igra će tek biti prikazana na sajmovima u narednim mesecima, a izdavač najavljuje “robote, krave, svemirske brodove i banane”, kao i da će nas igra raspametiti.

Foothills

Foothills

Lookout Games se nada da volite vozove, jer će njihova nova igra Foothills biti upravo o železnici. Inspirisana njihovim hitom Snowdonia, ova igra će vas takođe provesti prugama Velsa, s tim što će cela avantura trajati vrlo laganih pola sata i namenjena je samo za dva igrača. Od karata na stolu biraćete akcije i istovremeno blokirati protivnika, a sa igrom dolazi podosta karata i samim tim i varijacija. Foothills je prvi put zvanično predstavljen na skoro završenom UK Game Expo-u, a za još priče o vozićima i društvenim igrama poslušajte prvu epizodu Prvo rolaj pa onda misli podcasta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.