News

Nove RPG igre 10.6.2019: Jeste li spremni deco?

Jesmo kapetane! Ove nedelje smo spremni za gusarske avanture u Sea of Thieves RPGu kao i za Cyberpunk Red starter set koji ce nas uvesti u svet Cyberpunk 2077. Moramo priznati da nismo spremni za kolekcionarsko izdanje WHFRPG kampanje The Enemy Within. O ovim izdanjima čitajte u nastavku teksta.

Studio Rare koji je kreirao video igru Sea of Thieves je na redditu objavio da će uskoro biti dostupan i Sea of Thieves RPG. Zaslužan za ovo izdanje je Moongose Publishing koji je u RPG svetu poznat po Traveller izdanjima. U paketu se nalaze tri knjige koje će vam dati vetar u leđa kao i set tokena, karata, kockica i mapa sveta. Svet iz video igre izgleda kao saliven za stoni kooperativni RPG u kome igrači putuju nemirnim morima, bore se sa vetrovima i morskim nemanima u potrazi za skrivenim ostrvima i blagom koje ona skrivaju. Sea of Thieves možete naručiti na Mongoose Publishing sajtu.

Najnovije izdanje R. Talsorian Games RPG klasika Cyberpunk će biti prezentovano novajlijama u novom starter setu Cyberpunk Red Jumpstart Kit. Ova nova edicija, Cyberpunk Red,  leže tačno između događaja iz Cyberpunk 2020 i Cyberpunk 2077 edicija i sadržaće pojednostavljena i ubrzana pravila. U ovoj kutiji će se naći knjiga koja opisuje svet Cyberpunk Red, spremne scenarija, “Screamsheet” vesti za pravljenje sopstvenih avantura. Tu je i novo izdanje osnovnih pravila izgrađenih na Interlock sistemu i 6 pregenerisanih karaktera za igrače. Naravno, tu su i četiri mape i kockice. Sve ovo će stići u prodavnice 1. avgusta.

Cubicle 7 je najavio kolekcionarsko izdanje kampanje The Enemy Within za četvrtu ediciju Warhammer Fantasy Roleplay.  Objavljena pre skoro 30 godina, Enemy Within kampanja predstavlja sekvencu avantura koja je inspirisala jednu celu generaciju igrača. Često se nalazi u vrhu raznoraznih lista najboljih RPG kampanja i smatra se jednim od najuticajnijih RPG modula ikada napisanih.

Na novom izdanju će raditi i jedan od originalnih autora, Grejem Dejvis, koji sprema Director’s Cut cele kampanje. Ovo znači da će se u tu naći promene koje su rezultat iskustva iz 30 godina igranja i testiranja. On će takođe “naštelovati” poslednje dve avanture u kampanji tako da predstavljaju njegovu originalnu zamisao završetka.

Ova limitirana serija Enemy Within kampanje sadrži 5 kampanjskih knjiga kojima je pridodato još 5 novih suplemenata za svaku od kampanja. Ovo znači da će ukupno biti 10 knjiga spakovanih u 5 slipkejsova. Ovaj kolekcionarski predmet će koštati 750 dolara.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.