Games

Astral Tabletop je vaš novi saputnik u RPG svetu

Na tržištu Virtual Tabletop (VTT) možda ima većih i poznatijih igrača, ali Astral Tabletop je spreman da napravi ime za sebe. I to potpuno besplatno.

 

Roll20 i Fantasy Grounds jesu poznatija imena u sferi virtuelnih stolova za RPG igre, popularni VTT, ali se isto tako i plaćaju. Astral Tabletop, koji je startovao 2017. godine, je proveo skoro godinu dana polirajući aplikaciju i sređivajući svoju ponudu. Tokom ove godine su sklopili i partnerski ugovor sa poznatom online prodavnicom RPG knjiga DriveThru RPG.

Astral Tabletop, u širokim narodnim masama poznatiji kao Astral, je besplatna veb aplikacija koja je virtuelni sto, kamera i čet sistem i alatka za automatizaciju RPG sesija. Lagani proces priključivanja, tj. odsustva skidanja bilo kakve aplikacije i jednostavan, razumljiv uvodni video privlači sve više ljubitelja onlajn RPG igranja.

Na ovoj platformi možete igrati bilo koji RPG sistem. Možete se baviti kartografijom i praviti mape koje sadrže zvuk, vremenske informacije, atmosferu i dinamičko osvetljenje. Astral se može koristiti i kao mobilna alatka za bacanje kockica i razmenu RPG pravila. Ovo je vrlo korisno i čini Astral VTT alatkom koja je spremna da vas prati na vašu RPG sesiju sa drugarima.

Ne sumnjamo da će Astral naleteti na žestoku konkurenciju od strane Roll20, a pogotovo Fantasy Groundsa koji se ponovo pravi od nule na Unity platformi. Sa druge strane, igrači vole da istražuju i da traže nezavisne, indie, opcije. Sve što je potrebno je da dva-tri popularna strimera počnu da igraju na ovoj platformi i ovaj besplatni VTT će naći svoje mesto.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.