Boardgames

Nedeljne vesti 15.11. – 23.11.2018

Crni petak… To je ono kada mrak padne ranije, zar ne? Ili tada valjda igrate samo tref i pik karte u tabliću?

U svakom slučaju, izgleda da je nekako uticao i na izdavače društvenih igara, pa smo dobili svega nekoliko najava. Japanci su objavili party igru sa blefiranjem, Poljaci su napravili loot box sa društvenim igrama, tu je i jedna sci-fi igra koja bi mogla da iz kolekcije mnogima izbaci Dead of Winter, dok se stogodišnjica od Velikog rata obeležava velikim izdanjem jedne lepe društvene igre. Dok mi u Pitchwise redakciji nastavimo da da prelamamo šta je tačno crni petak, bacite oko na najnovije vesti iz sveta društvenih igara:

Tricks and the Phantom (PHOTO: BGG Tsaito)

Tricks and the Phantom (PHOTO: BGG Tsaito)

Slatki mali Oink Games najavio je novo izdanje igre Tricks and the Phantom, originalno izdate 2017. godine, a sada u njihovom specifičnom, minimalističkom stilu. Ovo je igra dedukcije i blefiranja u kojoj ćete pokušavati da odigrati kartu sa što većim brojem, ali zbunite ostale igrače u pokušaju da otkriju šta ste tačno odigrali. Igra će biti prikazana ovog vikenda na Tokyo Game Market, nakon čega će se naći u slobodnoj prodaji.

Portal Loot Box

Portal Loot Box

Loot box je nešto što u svetu video igara ima poprilično negativnu konotaciju, ali u slučaju ovog iz Portal Games u pitanju je simpatičan paket za kolekcionare. Ograničena serija od 500 primeraka sadrži mini ekspanzije za nekoliko hitova iz Portala: novi scenario i komponente za Robinson Crusoe, nove karte za Imperial Settlers i Alien Artifacts, kristale za Cry Havoc. Kao šlag na torti je platneni playmat sa Outpost armijom za 51st state. Ceo ovaj komplet se prodaje za 50 dolara, a svaka od mini ekspanzija će se naći nezavisno u prodaji sledeće godine.

Nova igra u Crossroads serijalu iz Plaid Hat Games još nije izašla, a već smo dobili prve informacije o njenoj ekspanziji. Gen7 je naučno-fantastična kooperativna igra čija se priča odmotava kroz kampanju, a ekspanzija Breaking Point će doneti komponente za petog i šestog igrača koji će upravljati logističkim departmanom, odnosno obezbeđenjem. Još interesantnije, nova pravila će uvesti opcioni scenario koji je smešten posle glavne kampanje i umesto koooperacije zahteva takmičenje između igrača. Gen7 izlazi uskoro, dok će Breaking Point biti u prodaji početkom 2019. godine.

Ranije najavljena nezavisna ekspanzija za The Grizzled će ipak biti poslednja i CMON planira da ista zatvori serijal na spektakularan način. The Grizzled: Armistice Edition nas kroz priče iz Prvog svetskog rata vodi u velikoj kooperativnoj kampanji kroz koju će igrači odlučivati o sudbini svog odreda francuskih vojnika. Svaka misija utiče na dalji tok kampanje nagradama ili dodatnim izazovima, postoji sistem ”snimanja pozicije”, a uz igru dolazi i komplet od 6 ofarbanih figurica. Igra je upravo stigla u američke prodavnice, dok će evropsko izdanje biti naknadno najavljeno.

 

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.