Boardgames

Asmodee pretvara Black Mirror epizodu u društvenu igru

Legendarna antologijska serija ironično kaže da je budućnost svetla, a uskoro ćemo je u nekom vidu i zaigrati.

Asmodee je najavio da je nabavio prava na Black Mirror i ovu blisko-futurističku seriju o tehnologiji koja će nam svima doći glave (dramatični udar groma) odlučio da predstavi kroz apstraktnu društvenu igru. Tačnije, prvu epizodu treće sezone – Nosedive.

Ukoliko niste gledali seriju, Nosedive je nešto vedrija (ali i dalje apokaliptična) Black Mirror epizoda o društvu koje svaku međuljudsku interakciju ocenjuje sa jednom do pet zvezdica na svojim telefonima. Vaš ”rejting” u tom društvu utiče na to da li ćete i gde moći da odete, šta ćete smeti da kupite i sl. Glavna junakinja te epizode, posle izuzetno lošeg dana na poslu, iz prve ruke vidi šta se desi kada iz krema društva zbog par negativnih ocena završi bukvalno u blatu.

Blata, doduše, nema u Black Mirror: Nosedive, ali ima ocenjivanja na telefonu. Pored sakupljanja karata stila kojima ćete pokušati da stvorite svoj savršeni život, igru prati i besplatna aplikacija za Android i iOS uređaje, a navodi se da sadrži preko hiljadu unikatnih situacija u koje može da vas smesti. Ne deluje nam da će baš uhvatiti duh i poentu ove serije, ali će barem biti simpatična i jeftina zanimacija. Igra se očekuje u prodaji do kraja novembra.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.