Boardgames

Velemajstor Lee Sedol lansira blockchain verziju Go igre

bg_header_GO_01

Slavni igrač kineske društvene igre Go, Velemajstor Li Sedol, ulaže napore da se njegova omiljena igra revitalizuje kroz blockchain. Jedan od najmlađih profesionalnih igrača Goa u Južnoj Koreji, Li je u svetu priznat kao jedan od najveštijih igrača ove igre na svetu.

Tokom 2016. godine, Li odmerio snage sa Guglovom veštačkom inteligencijom – AlphaGo. Mašina je pobedila i njega i Fan Huia. Go je veoma intrikantna igra koja je po mnogima kompleksnija od šaha. Nekoliko godina nakon ovog poraza, Li je objavio da radi na izdavanju blockchain verzije ove igre.

Poduhvat krštena kao “GoBlock” će biti razvijan u saradnji sa The Blockchain Inc. iz Južne Koreje. Da vas ne davimo sa dosadnim detaljima, igrači širom sveta će se takmičiti u raznim ligama, zavisno od njihove veštine. Amaterima i početnicima će biti posvećena posebna pažnja, jer Li želi da što više ljudi upozna ovu igru. U startu će postojati i Go esports takmičenja za igrače iz Kine, Japana i Južne Koreje.

GoBlock će biti izgrađen na Ethereum mreži i baziraće svoju platformu na blokchain protokolima. Kao deo sistema nagrađivanja igrača i menadžmenta same platforme, izdavaće se tokeni koji će podržati same lige i igrače.

Categories: Boardgames, Games, News

Tagged as: , , , , ,

1 reply »

  1. U 3. broju mesečnog magazina za kulturu “Moderna vremena” koji je izašao 2018. godine pročitao sam imerzivan, obiman članak o igri go ili veići(u Japanu se kaže go, a u Kini veići), autor članka je Radosav Pušić, sinolog. Verujem da će članak biti interesantan za ljubitelje
    ove drevne igre, pozdrav.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.