Boardgames

Jamey Stegmaier radi na open-world istraživačkoj igri

Džejmi Stegmajer, tvorac igre Scythe i legacy naslova Charterstone sprema ambicioznu open-world istraživačku igru.

U svom nedeljnom videu Sunday Sitdown, pričajući o raznim vrstama istraživanja u društvenim igrama, Stegmajer je rekao da je neimenovani projekat jedna od dve igre na kojima radi već duže vreme. “Stalno imam na umu ideje o tome kako da učinim istraživanje u ovoj igri zanimljivo, zabavno i što je moguće više prostranije.” rekao je Stegmajer.

Vlasnik Stonemaier Games je zatim detaljnije analizirao mehaniku istraživanja u njegovom novom projektu. On objašnjava da je svet predefinisan ali da se stvari koje igrači mogu da otkriju i koje mogu da se dese razlikuju od igranja do igranja. Dizajner navodi da su ga na ovom putu inspirisale avanture u The 7th Continent. Stegmajer u nastavku iznosi TIME Stories kao drugu ključnu inspiraciju za njegovu novu igru. Posebno ga je impresionirala mehanika gde igrači počinju sa vrlo malo informacija a zatim počinju da istražuju.

U podkastu CoOp Cast, Stegmajer navodi da će njegova nova istraživačka igra biti kooperativna. On je izneo još jedan veliki uticaj na njegov rad na ovom projektu, a to je The Legend of Zelda: Breath of the Wild, video igra sa svojim ogromnim prostranstvima koja su igraču na raspolaganju za istraživanje.

Stegmajerov neimenovani projekat je potpuno nova igra na kojoj radi preko godinu dana. On procenjuje da je preostalo još oko godinu dana rada pre nego što će biti gotova. “Sve je potpuno novo, videćemo kako će ispasti.” rekao je Stegmajer.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.