Boardgames

Gravity Warfare je Jenga na steroidima i stigla je na Kickstarter

Dexterity igrama ne nedostaje ideja – od gurkanja autića, preko duvanja u zgrade kao Godzila, stigli smo i do jedne gde se borite protiv same gravitacije.

Tačnije, gravitacija je samo jedan faktor u ovoj nesvakidašnjoj slagalici. Gravity Warfare vam daje veoma jednostavan zadatak – postavite sve svoje figurice na tablu, bez da je prevrnete. Tabla (koja pomalo liči na dasku od wc šolje, prim. aut.) vrlo klimavo stoji balansirana na plastičnom stubu, pa se i vrlo lako klati kada počnete da dodajete stvari na nju. Međutim, postavljanje je samo jedan deo, jer na svom potezu dobijate ne samo zadatak koji deo vaše intergalaktičke armije ide na tablu, već i na koji deo nje.

Smart Iguana Games dodaje i da igra ima veliki strateški deo, a i razlog da je igrate iznova i iznova, u vidu karata sa specijalnim moćima, ali i špila sa uvrnutim zadacima. Igrači jedni drugima dele karte sa zadacima – postavi figuricu dok se tabla vrti, dve figurice odjednom, vezanih očiju – čime ne samo da otežavaju drugome potez, već (ako odigraju u pravom trenutku) mogu i da učine da igrač obori tablu. Uz igru dolazi i par kineskih štapića, tako da znajte da vas očekuje nešto potpuno šašavo.

Ukoliko vam ovo deluje zanimljivo, podržite Gravity Warfare na Kickstarteru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.