Boardgames

Nedeljne vesti 1.6. – 8.6.2018

Zanimljivo je kako skoro svake nedelje imamo po minimum jednu društvenu igru sa licenciranom temom iz nekog kultnog filma. Ovog puta to je Army of Darkness u izdanju Dynamite Entertainmenta. Games Workshop sprema novu kartičnu igru, Warhammer Age of Sigmar: Champions,  jer je glupo da sve kompanije imaju šapu u medu a da samo najstariji meda nema. Češki izdavač CGE sprema reizdanje Pictomanie dok La Boit de Jeu posle uspešne Kickstarter kampanje sprema Outlive za prodavnice.  Ima tu još dosta toga, te se bacite na čitanje i uživanje!

Heroes of Terrinoth

Heroes of Terrinoth

Posle prošlogodišnjeg razlaza Games Workshopa i Fantasy Flight Games prošle godine, skoro svi su zaboravili Warhammer Quest. Ova igra iz 2015. godine se sada vraća pod imenom Heroes of Terrinoth, u novom fantazijskom okruženju. Šminka igre je promenjena te se tumaranje lavirintima i lagumima dešava u Terrinothu, FFG svetu u kome su smeštene Runebound, Descent i Runewars igre, kao i narativna igra Legacy of Dragonholt. FFG je malo izbrusio mehanike igre, ali u suštini to ostaje Warhammer Quest koga svi poznajemo. Očekivani izlazak igre je u trećem kvartalu tekuće godine.

 

Age of Sigmar: Champions

Age of Sigmar: Champions

Games Workshop nastavlja da širi paletu svojih proizvoda. Na redu je analogna i digitalna trading card game pod imenom Warhammer Age of Sigmar: Champions, o kojoj smo detaljnije pisali. Ovo je igra za dva igrača koji će na bojno polje izvoditi 4 šampiona njihove frakcije koji će probati da se istabaju do smrti. Order, Chaos, Destruction i Death će pored šampiona i heroja imati i ostale jedinice, magije i oružja koje ćete pakovati u špilove. Igra će biti startovana u avgustu 2018. godine a za početak je planirano izdavanje 4 tematska špila plus kesice sa po 10 karata. U isto vreme, startovaće i digitalna verzija igre koja će biti dostupna za iOS, Android i Steam.

Outlive

Outlive

Francuski izdavač Le Boite de Jeu je najavio izlazak Outlive, u kojima će igrači morati da nadžive i prežive postapokaliptični svet u kome je priroda rekla dosta! Igrači imaju šest dana da skupe resurse tokom dana i ojačaju svoja skloništa tokom noći. Ova worker placement igra koja je uspešno prošla Kickstarter kampamnju će biti dostupna u prodavnicama tokom juna ove godine.

Pictomania

PictomaniaCzech Games Edition se nada da se snalazite sa papirom i olovkom jer je najavio drugo izdanje svoje party igre Pictomania. Sedam godina od originalnog izdanja, igra paničnog crtanja se vraća u osveženoj verziji, sa novim kartama, pojmovima i blago promenjenim pravilima – igraćete sa tri karte umesto šest, što znači i da će rundi biti nešto brže. Markeri su zamenjeni grafitnim olovkama, kutija je ”smršala” i prodavaće se po sasvim pristupačnoj ceni od 20€ od jeseni. Premijera igre će biti na Gen Con i Origins game fair.

Army of Darkness

Army of Darkness

Lynnvander Studios, autori Buffy the Vampire Slayer društvene igre, spremaju u saradnji sa Dynamite Entertainment još jednu adaptaciju kultnog klasika. Army of Darkness će postaviti igrače u ulogu Eša Vilijemsa i njegovih saveznika, u beskrajnoj borbi protiv zombija, loše higijene i one-linera. Igra će dolaziti sa minijaturama, u planu su već i ekspanzije, a sve to nas očekuje kasnije ove godine. Inače, igra nema nikakve veze sa Evil Dead 2 društvenom igrom, da ne bude zabune.

No Honor Among Thieves

No Honor Among Thieves

Časti nema među lopovima… a ni u ovoj društvenoj igri iz Carpe Omnis Games. Kompetitivno-kooperativna igra za do 6 igrača, No Honor Among Thieves nas šalje da ukrademo sve što nije zakucano za pod iz fantazijskog grada. Dogovori ispod stola, zabadanje noževa u leđa, samo su neki elementi igre na koje ćete morati da se spremite. Igra je finansirana putem Kickstartera, a sada je u slobodnoj prodaji.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.