Boardgames

Forsaken Forest je nova horor igra sa skrivenim ulogama

Dobri stari Vukodlaci (ili Mafija) postaju još mračniji, ali i kompleksniji.

Forsaken Games danas na Kickstarteru lansira igru koja će sigurno skrenuti pažnju svih ljubitelja dedukcije, lagarija i zabadanja (hipotetičkog) noža u leđa. Forsaken Forest postavlja 4 do čak 12 igrača u uloge putnika koji su probudili drevno zlo i ostali zaglavljeni u ukletoj šumi. Neki od njih su već uzeti pod okrilje tamih sila, pa će želeti da i ostatak grupice postanu njihovi pajtaši, dok oko stola kruže paranoja i preki pogledi. Dakle, dobro poznata formula, koja se sa svakim igranjem menja i dodatkom table i nekoliko mehanika postaje dosta dublje i zanimljivije iskustvo od upiranja prstom ka drugima.

Veliki tim koji stoji iza ove igre čini čak 10 crtača, od koji su trojica ”iskovali zanat” na radeći na Magic: The Gathering, a Forsaken Games veliki naglasak stavlja na fantastični art i atmosferu koju žele da izgrade za našim stolovima kada igramo Forsaken Forest.

Više o igri možete pročitati na zvaničnom sajtu, ili pogledajte trejler u nastavku. Takođe, igru možete isprobati i putem Tabletop Simulator. Ukoliko vam sve ovo deluje interesantno, Forsaken Forest možete podržati na Kickstarteru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.