Boardgames

Klubovi Astal i D20 obeležavaju International Tabletop Day

Kraj aprila se polako bliži, a to u našem (i vašem) hobiju znači samo jedno – bliži se Međunarodni dan društvenih igara.

Kao i prethodnih godina, 28. april je International Tabletop Day, dan kada se igraju društvene igre. Istina, mi u Pitchwise redakciji stalno nešto igramo, ali baš tog dana ama baš niko nema izgovor da ne zarola kockice i pomera miplove po tabli. Takođe su i klubovi iz Beograda i Pančeva pozvali sve da im se tog dana prodruže.

Beogradski klub Astal će tog dana nešto ranije otvoriti svoja vrata, u podne, a pored redovne (i bogate) ponude društvenih igara, moći ćete da isprobate i nekoliko noviteta – Rising Sun sa svim Kickstarter dodacima, Gaia Project aka ”Terra Mystica u svemiru” i Gejmotron Catan. Dažbog Games će im biti u gostima i prikazivaće svoje nove i stare igre kao što su Poison Apple, Tell a Tale, Long Way Home i druge. Svi koji su želeli da probaju Magic: The Gathering a nisu imali koga da pitaju će na licu mesta moći da nauče ovu igru, a za sve koji traže novu igru za svoju kolekciju – sve igre iz ponude će biti snižene od 5 do 20%.

Skoknete li do Pančeva, klub D20 ne smete zaobići jer vas očekuje celodnevni program. Dan društvenih igara počeće u dvorani Apolo, Doma Omladine Pančeva gde će od podneva biti prezentovane igre iz kluba, prezentacija X-Wing igre sa minijaturama, ali i organizovane Dungeons & Dragons sesije u scenariju ”Severno od Kapije”. U 13 časova će početi projekcija dokumentarnog filma”Мade for Play: Board Games & Modern Industry” o izradi društvenih igara, a Cerber Games iz Pančeva će predstaviti svoju društvenu igru. Od 18 časova, proslava se seli u prostorije kluba u Zmaja Jove Jovanovića 24, gde će posetiocima biti na raspolaganju preko 150 igara.

Ulaz je, naravno, besplatan za sve ove događaje.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.