Boardgames

Nedeljne vesti 2.3. – 9.3. 2018

Ne prođe mesec dana a da CMON ne objavi nešto novo. Vodeći se taktikom tri pa jedan, došlo je vreme da objavi nešto staro a novo. Za ljubitelje Zombicide zabave, sada je tu i naučnofantastična verzija. Rio Grande Games i Quined Games spremaju neka reizdanja a Osprey Games sprema dodatak za igru Pira Silvestera, The Lost Expedition. Super Meeple sprema igru Cuzco a Wizkids Curio. U nastavku pročitajte nešto više o ovim naslovima.

Ne, ovo nema veze sa Emperor’s New Groove, već je reinkarnacije igre Java. Cuzco je osveženo izdanje u izradi Super Meeple, u kome će igrači biti poljoprivrednici u Južnoj Americi i, naravno, gajiti alpake. Na igračima je tako da sprovedu irigacione kanale, podignu nova naselja i prave festivale za svoje podanike. Cuzco izlazi za francusko tržište tokom maja, dok će se nešto kasnije pojaviti i na engleskom jeziku širom sveta.

Rio Grande Games će na tržište vratiti Northern Pacific, igru koju je Tom Rasel u saradnji sa Winsome Games izdao u svega nekoliko stotina kopija pre pet godina. Od Minesote do Vašingtona, igrači će graditi prugu i pomerati drvene kockice po tabli kako bi investirali u rastuću železničku industriju. Igra se završava u svega 20 minuta, a nema nijedan element sreće, što će se svideti hardcore stratezima. Novo izdanje Northern Pacific se očekuje tokom 2018. godine.

Osprey Games je najavio ekspanziju za svoju kooperativnu igru preživljavanja u džungli. The Fountain of Youth & Other Adventures donosi četiri modula u The Lost Expedition koji se mogu igrati individualno ili mešati. Igrače očekuju četiri nove misterije za rešavanje: konkvistadori u džunglama Amazona, misteriozna planina, izgubljeni grad Z i strašna kletva. Ova ekspanzija je najavljena za 18. septembar i koštaće oko 20€.

Zombiji u svemiru! Ovu tako neopisivo originalnu ideju imali su CMON i Guillotine Games, jer su odlučili da svoju igru tamanjenja bezumne horde presele u vaseljenu u novoj igri Zombicide: Invader. Kao i dosadašnje igre iz serijala, ovo je kooperativna igra za do 6 igrača, a umesto zombija i zombi orkova vaše figurice će se naći pred čeljustima rase Xenos (oh kako originalno!) na svetu PK-L7. Igra će imati mogućnost igranja kampanje, a početkom aprila će doći na Kickstarter.

Holandski izdavač Quined Games sprema novu ediciju Carson City: Big Box, koja se prvi put pojavila 2015. godine. Uz to, sprema se i potpuno nova igra istog dizajnera, Ksavijera Džordžesa, Carson City: The Card Game. Gradićemo nova naselja na divljem zapadu u mešavini adutske i graditeljske igre, koja ne bi trebala da traje duže od 45 minuta. Obe igre se očekuju u drugom kvartalu 2018. godine.

Wizkids je najavio kooperativnu puzlu u realnom vremenu, Curio: The Lost Temple. Igrači će biti u ulozi arheologa koji su zarobljeni u drevnom hramu. Komunikacija i sarađivanje između arheologa je ključ za rešavanje zagonetki koje vode do slobode. Igru je dizajnirao Ian Zang, a biće dostupna u prodavnicama krajem maja 2018. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.