Games

Digitalni Pandemic konačno dolazi na PC

Asmodee Digital i Z-man Games su najavili da će digitalno izdanje igre Pandemic stići sa mobilnih uređaja na PC tokom prvog kvartala ove godine.

Pandemic je sada već kultna društvena igra, kooperativna jurnjava po svetom kako biste izlečili četiri opasne bolesti – plavu, žutu, crvenu i… crnu. Dobro, to možda ne zvuči toliko dramatično. Sem što je uvek bio dobra kooperativna puzzla igra, Pandemic je mnogima bio upliv u svet društvenih igara zbog pravila koja nisu naročito komplikovana i svoje teme. Igra je toliko postala popularna da je dobila nekoliko velikih ekspanzija i spin-off igara (na primer, u Pandemic Contagion igrate kao virus), kao i dve Legacy igre.

Što se tiče digitalnog Pandemica, isti je dostupan na Android i iOS uređajima od sredine 2013. godine. Šta je Asmodee sprečavalo da do sada ne objavi PC verziju, ne znamo, a PC izdanje će se prvo pojaviti kao Early Access naslov što znači da neće biti kompletno prvih 6 do 8 meseci od početka prodaje, ali i da će početna cena biti nešto nižda od ”pune” verzije igre. Takođe, igra će biti lansirana bez ikakvih online funkcija, pa ćete moći da je igrate sa prijateljima samo na istom kompjuteru. Najavljeno je i da će po izlasku biti dostupna On the Brink ekspanzija kao plaćeni DLC, a igračima će biti dostupni interaktivni tutorijal (sa celom knjižicom u igri, da se podsetite pravila), 3 nivoa težine i podrška za igranje do 4 igrača na istoj mašini.

Ako ne bude daljih odlaganja, digitalni Pandemic ćemo moći da isprobamo na PC-u kroz Steam već sledećeg meseca. Evo i kako izgleda njeno mobilno izdanje:

Categories: Games, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.