Boardgames

Kodizajner Sagrade pomaže oživljavanje steampunk igre City of Gears

Društvena igra City of Gears će konačno biti objavljena, čak šest godina nakon što je prvi put ugledala svetlost dana.

Priča o ovoj steampunk igri je zaista neobična i, u neku ruku, tragična. Originalno ju je dizajnirao Kris Leder 2012. godine, inspirisan igrom Lords of Waterdeep (spin-off Dungeons & Dragons univerzuma). Leder je tako uzeo worker placement mehanike iz Waterdeep i dodao u to dozu nasumičnosti preko kockica. Vremenom su kockice postajale akcije koje su igrači mogli da biraju i ovaj dizajn je u oktobru iste godine pobedio na Steampunk Design Challenge koji je organizovao The Game Crafters.

Dve godine kasnije, izdavač Arcane Wonders (Sheriff of Nottingham) je kontaktirao Ledera sa ponudom da izda igra, međutim igra nikada nije stigla na police prodavnica i njen dizajner je u međuvremenu povratio prava. Tako se Leder udružio sa Derilom Andrjusom, kodizajnerom igre Sagrada, kako bi partnerski oživeli projekat i ponudili ga izdavačima.

Stižemo tako i do ove godine u kojoj će City of Gears konačno biti objavljen. Kao izdavač se zainteresovao Grey Fox Games, a igru će lansirati kroz Kickstarter kroz nekoliko nedelja. Sada sledi pravi test vremena i da li je City of Gears dorastao ostalim društvenim igrama koje se bore za svoje mesto pod suncem ove crowdfunding platforme.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.