Boardgames

Nedeljne vesti 24.11. – 1.12. 2017

Decembar je stigao. Sezona konvencija i sajmova je gotova. Bar do marta iduće godine. Red je da izdavači učine igračima dostupne sve te igre koje su prikazane na sajmovima tokom godine. Transatlantica stiže u prodavnice već ove godine, kao i Dance of the Fireflies. Tokom snežnog perioda predstojeće zime, stiže Micropolis, Bruna Katale a na leto marsovci i trokrilci!!! Sudija Dred stiže u prokletu zemlju u izdanju Osprey Games, a IELLO sprema timsko dekodiranje tajnih poruka.

Više o ovim igrama pročitajte u nastavku nedeljnih vesti.

Micropolis

Micropolis

Dizajneri Bruno Katala i Čarls Ševalije imaju novi naslov spreman za premijeru početkom 2018. godine.  Micropolis, u izdanju Matagota, je igra za 2-6 igrača u kojoj oni kontrolišu mrave u zajedničkom mravinjaku kopajući tunele i gradeći svoju armiju mrava koja se sastoji od ratnika, arhitekti i ostalih prigodnih mravljih zanimanja.

Decrypto

Decrypto

IELLO je najavio Decrypto na kojoj rade dizajner Tomas Dagenai-Lesperans i ilustratori Fabien Fulkiron, NILS i Manuel Sančez.  U ovoj igri dva tima se takmiče u dekodiranju tajnih poruka. Timovi će pokušavati da interpretiraju poruku koju im saigrači šalju dok u isto vreme pokušavaju da provale kodiranu poruku protivničkog tima. Igra je zamišljena za 3-8 igrača i traje oko 30 minuta.

Judge Dread Cursed Earth

Judge Dread Cursed Earth

Ove godine Sudija Dred slavi 40-ti rođendan. Engleski izdavač Osprey Games za 2018. godinu planira izdavanje Judge Dredd: The Cursed Earth igre koja je bazirana na kooperativnoj igri Pira Silvestera, The Lost Expedition. Avanturistička kartična igra Judge Dredd: The Cursed Earth će zadržati osnovne mehanike The Lost Expedition ali će na to nadograditi svoju distopijsku temu i uvesti nove mehanike koje će igru učiniti dinamičnijom.

Dance of the Fireflies

Dance of the Fireflies

Ninja Division sprema Dance of the Fireflies, novu kartičnu igru za 2-6 igrača koju su dizajnirali Oliver Bruks i ilustrovali Amber Grundi i Viktoria C. Haket. Igrači će na raspolaganju imati sedam svitaca koje će raspoređivati po cveću. Takođe sadiće novo cveće i kontrolisaće kraljevskog svica. Na kraju igre, igrač koji kontroliše najviše cvetova je pobednik. Igra se reklamira sa trajanjem od 15-30 minuta a izlazak se očekuje svakog dana.

Tripods & Triplanes na Essen Spiel 2017

Tripods & Triplanes na Essen Spiel 2017

Vreme je za marsovce iz Velsovog književnog klasika, Rat Svetova, da se sukobe sa najnovijom avionskom tehnologijom iz Prvog Svetskog Rata. Ares Games sprema Wings of Glory: Tripods & Triplanes koja obrađuje baš tu temu. Najavljena kao samostalna igra, Tripods & Triplanes je potpuno kompatibilna sa vazdušnim borbama sa minijaturama iz glavnog naslova studija Ares Games, Wings of Glory. To znači da se koriste kartice za manevrisanje aviona i borbe, sa dodatim mehanikama za kontrolisanje marsovskih tripoda. Ares Games trenutno vodi uspešnu Kickstarter kampanju za ovo izdanje, a u prodavnicama Wings of Glory: Tripods & Triplanes očekujte u julu iduće godine.

Transatlantic

Transatlantic

Transatlantic je nova igra poznatog dizajnera Maka Gerdtsa, koji je kreirao naslove poput Concordia, Antike i Imperial. Igra je smeštena u kasni 19. vek kada je trgovina i prevoz brodovima doživela ekspanziju. 2-5 igrača se takmiče u otvaranju novih brodskih linija kao i prevoženju pošte, putnika i tereta. Igra izdavača Rio Grande Games je svoju prototip premijeru imala na Essen Spiel sajmu 2014 godine, a na istom sajmu ove godine je bila dostupna kupcima. U prodavnicama se očekuje tokom decembra.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.