Articles

Pretraživač kao pomoć pri kupovini sledeće društvene igre

”Kompjuteru, nađi mi idealnu društvenu igru za sredu uveče. Kompjuteru? Alo? Ne, ne zanimaju me italijanski restorani u Budimpešti.”

Možda smo i dalje daleko od scenarija u kome ćemo sve raditi na dugme, ali šta nam tehnologija ne bi pomogla u nekim sitnicama. Recimo, u traženju društvenih igara koje odgovaraju našim afinitetima. Scenario od gore nije daleko od naučne fantastike, ako vam očekivanja nisu prevelika tojest.

Board Game Finder

Board Game Finder nova je zanimacija u bespućima interneta i svojevrsni je pretraživač društvenih igara. U biti, Board Game Finder funkcioniše tako što ćete mu uneti neki pojam kao što je tema ili mehanika, a onda će vam iz svoje baze izlistati igre koje odgovaraju zadatom kriterijumu. Možete i kombinovati pojmove, pa tako recimo možete da tražite igre sa istraživanjem svemira koje se igraju u realnom vremenu i dobićete naslove poput Galaxy Trucker i Space Alert. Za svaku igru u bazi možete pročitati opis u nekoliko pasusa, trajanje, broj igrača i ostale mehanike i teme koje pokriva.

Kako navode autori ove web aplikacije, za bazu su korišćeni podaci sa Board Game Geek, a oni su dalje kombinovani sa mašinskim učenjem kako bi sajt svakom posetiocu nudio što bolje rezultate pretrage i preporuke. Poput streaming servisa, sajtu možete uneti i koje igre volite, pa ćete dobiti preporuke. Cela stvar je potpuno besplatna za korišćenje i sasvim solidno funkcioniše. Greškica ima, ali uopšte nije loše ”konsultovati” se sa ovim pretraživačem kada ste u sledećoj shopping groznici. Možda naletite na skrivene dragulje koje ste ranije propustili.

Categories: Articles, Boardgames, Games, News

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.