Boardgames

Nedeljne vesti 3.11. – 10.11. 2017

Prošle su već dve nedelje od kako smo došli sa sajma Essen Spiel u Nemačkoj, ali vesti sa istog i dalje pristižu kao da se sajam još nije završio. Dobili smo očekivane datume izlazaka nekih nastavaka i ekspanzija, čika Laserda je najavio novu tematsku igru, a i još jednoj kompaniji se osladio rad na špijunskim igrama.

Kao i uvek, svet o i više možete pročitati u nastavku naših nedeljnih vesti.

Dobar dan. A demo ili prototip? Ništa?

Dobar dan. A demo ili prototip? Ništa?

Na Essen Spiel 2017 smo dobili informacije od izdavača Lautapelit.fi da se sprema druga edicija Eclipse. Kreacija Touka Tahkokalia, koja se smatra jednom od najbljih naučnofantastičnih 4x strategija se vraća iduće godine sa masivnom novom edicijom.

Eclipse: Second Dawn će imati novu grafiku kao i nove minijature za sve tipove svemirskih konstrukcija kao i brodova. Za razliku od prve edicije, svi tipovi brodova i stanica će imati različite modele za sve frakcije i rase. Kockice će takođe biti dorađene, te će u kutiji biti različite personalizovane žute, narandžaste i crvene kockice za sve tipove oružja.

Mehanike koje se koriste u igri će većinom ostati iste, a izdavač će samo ispolirati i pojasniti neke situacije koje su igračima stvarale probleme.

Lautapelit.fi je najavio izlazak Eclipse: Second Down tokom 2018. godine, a igri će prethoditi roman, nagrađivanog finskog pisca naučne fantastike Johana Sinisala koji će oživeti svet ove društvene igre.

Eminent Domain: Oblivion

Eminent Domain: Oblivion

Nagrađivana deck-building igra Eminent Domain će dobiti novu ekspanziju, Eminent Domain: Oblivion, na kojoj radi Set Džafi. Ekspanzija se fokusira na političke aspekte vođenja velike svemirske imperije. Ona će igri dodati političke uloge i set globalnih agendi koje će uticati na sve igrače u igri. Sa druge strane, dodatak neće dodavati maksimalan broj igrača, niti će menjati potrebno vreme za igranje igre. Tasty Minstrel Games je najavio izlazak Eminent Domain: Oblivion ekspanzije početkom decembra 2017. godine.

The Voyages of Marco Polo: The Agents of Venice

The Voyages of Marco Polo: The Agents of Venice

Dve godine nakon premijere The Voyages of Marco Polo u izdanju Z-Man Games, ovaj izdavač je najavio izlazak dodatka pod imenom The Voyages of Marco Polo: The Agents of Venice. Ovaj dodatak su u stvari dva modula od kojih je jedan mapa Venecije a drugi pratioci sa specijalnim akcijama. Mapa Venecije sadrži akciono polje gde možete graditi trgovine u ovom gradu koje će uticati i davati bonuse na sva vaša trgovačka mesta na mapi. Pratioci su u stvari devet karaktera sa različitim talentima koji utiču na vaše planove – od rezultata na kockicama do cene putovanja po svetu. Oba ova modula mogu biti odvojeno dodata igri. Z-Man Games je označio početak 2018.godine kao vreme izlaska ove ekspanzije.

 

Escape Plan

Escape Plan

Poznati dizajner Vital Laserda i ilustrator Jan O’Tul ponovo udružuju snage u novoj igri koja nosi ime Escape Plan. U ovoj asimetričnoj igri, igrači su u ulozi pljačkaša koji su primorani da aktiviraju svoj plan bekstva u slučaju da ih detektivi i policija provale. Dugo investirani novac u legalne tokove iz prethodnih pljački treba sada podići i nestati iz grada. Dok izbegavaju policiju igrači će manipulisati njihovo kretanje dok će organizovati svoje kurire, eliminisati drukare i obračunavati se sa bandama koje žele deo njihovog novca. Igrači mogu pomagati jedni drugima ali je pobednik samo onaj koji pobegne iz grada sa najviše novca. Eagle-Gryphon Games je najavio izlazak ove igre za 2018. godinu.

Spy Tricks

Spy Tricks

Izgleda da se i WizKids uključuje u trend izdavanja špijunskih igara. Spy Tricks je u srcu trick-taking igra sa dodatom mehanikom klađenja. Igrači će tokom igre, na osnovu karata koje se igraju i akcija drugih igrača pokušavati da dokuče koji je to tajni dokument na stolu. Spy Tricks je originalno izdat u Japanu, pod imenom Trick of Spy, a dizajnirao ju je Sasumu Kavasaki. Igra je najavljena za mart 2018. godine a izaći će odmah posle već najavljenih Dark.net i Kung-Fu Zoo.

Adrenaline: Team Game Expansion

Adrenaline: Team Game Expansion

Konačno imamo nove informacije o ekspanziji za Adrenaline. U martu je Czech Games Edition najavio da radi na prototipu, a na Essen Spiel 2017 smo dobili informacije da će dodatak sa jednostavnim imenom, Adrenaline: Team Game Expansion stići u prodavnice u proleće 2018. godine. Glavna odlika ovog dodatka je da će uvesti varijacije sa timskom igrom. 3 vs 3 timske borbe će biti omogućene dodatkom šestog igrača i minijature. Dodatak će takođe promeniti i dodati neke mehanike. Promene se odnose na to kako igrači eliminišu jedni druge sa jakim oružjima i apliciranje samih pogodaka, a dodata su otrovna oružja. Nadamo se da će CGE ispoštovati novi rok, s obzirom da je dodatak originalno planiran za kraj 2017. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.