Boardgames

Nedeljne vesti 29.09. – 06.10. 2017

Samuraji, hakeri, ljuti osvetnici i gomile šestougaonika teme su ovonedeljnig vesti iz sveta društvenih igara. Kao i svakog petka Pitchwise vam donosi najave igara i mamipara koje samo što nisu stigle na rafove prodavnica tako da… nema na čemu, potrošili ste opet pare?

Champions of Hara

Champions of Hara

Kickstarter projekat Champions of Hara, prvi put viđen na ovogodišnjem GenCon sajmu, uskoro stiže i u maloprodaju. Greenbrier Games je napravio kombinaciju kooperativne i takmičarske igre u kojoj su igrači u ulozi, pogađate, Šampiona Hare, u borbi protiv sila Confluxa koji bi da  razore zemlju. Kombinacija taktičke borbe minijaturama, narativne kampanje i menadžerisanja karata u ruci su neke od glavnih mehanika ove igre. Igrači će se udruživati ili igrati sami za sebe u borbi protiv korumpiranih sila Confluxa.

Renegade

Renegade

Zla veštačka inteligencija u super-masivnom kompjuteru, pod imenom Majka, preti da poremeti termometre na klima uređajima širom sveta. Ne samo to, izgleda da ni mikrotalasne ne rade. Igrači u igri Renegade postaju hakeri heroji koji pokušavaju da se oslobode kontrole super veštačke inteligencije, koju je zla vlada postavila da kontroliše građane grada Sappora. U ovoj deckbuilding igri, igrači će infiltrirati kompjuterski sistem i boriti se protiv digitalnih zloća, virusa i spam poruka. Do pet igrača će sa hakerima sa različitim veštinama, pokušati da infiltrira Majku pre nego što ona uspe da ih pronađe i obori im sisteme. Victory Points Games je uspešno finansirao ovu igru putem Kickstartera, a očekivano pojavljivanje u maloprodaji je u prvom kvartalu 2018. godine.

Samurai Gardener

Samurai Gardener

Put Bušida može se proći mačem, čašću i baštenskim makazama. Tako nas bar uči igra Samurai Gardener iz Osprey Games koja je 2013. izdata u Japanu, a ovog meseca konačno stiže i u zapadnjačke prodavnice. Sa još četiri igrača ćete se takmičiti u pravljenju zen bašte koja će doneti najviše časti vašem klanu, a kvaka kod ove igre je što se igra u realnom vremenu i traje svega 15 minuta. Šljepkanje karata na stolu umesto poteznog povlačenja evocira bolne uspomene na Jungle Speed, samo je šteta što igrači neće morati da povikuju anime uzvike dok igraju (house rule obavezno!).

Vengeance

Vengeance

Uzeli su vam sve, povredili kuče, prelomili koju nogu i ruku i ostavili vas sa ogromnim računom za struju. Sada je vreme za osvetu. Vengeance iz Greenbrier Games adaptira poznati svenario akcionih filmova poput Kill Bill (donekle i Hotline Miami video igara) u vrlo kompetitivnu tabačinu po modularnoj tabli sa tonom figurica, kockica i tokena. Kako budete napredovali kroz igru tako vaši likovi postaju sve jači, a scene pariraju najboljim filmovima, naravno kada bi se isti odvijali u poteznom maniru. Igra je inače prvi put prikazana na Essen Spiel ’16 sajmu, a u novembru konačno dolazi u prodaju zajedno sa ekspanzijom koja ubacuje petog igrača.

Kung-Fu Zoo

Kung-Fu Zoo

Šta se dešava u zološkom vrtu kada se kapije zatvore i padne noć? Organizovani kung-fu obračuni između životinja! Ali o tome se ne priča. Uvid u ovu zanimljivu fizičku aktivnost divljih životinja daje nam dizajner Charlie Prajs, u svom novom naslovu Kung-Fu Zoo, koju izdaje WizKids. Gomila kockica predstavlja razne divlje životinje – slonove, tigrove, gorile i zebre, a igrači će u plastičnom ringu pokušavati da sateraju svoje protivnike u kaveze ili da ih jednostavno izguraju sa borilišta. Poslednja životinja koja ostane u ringu postaje kung-fu šampion za tu noć i neće morati sutradan da se bakće sa gomilom dece koja je gađaju kokicama. Kung-Fu Zoo će stići u prodavnice u februaru 2018. godine.

 

Dark.net

Dark.net

Ah, ta distopijska budućnost, megakorporacije, hakeri i neon na sve strane. WizKids nam tako donosi novu igru Dark.net smeštenu u baš takav cyberpunk univerzum gde četiri velike korporacije drže ceo svet u šaci. Igrači će u tom svetu pokušavati da izgrade reputaciju kao opasni hakeri koji presreću informacije, prodaju ih na crnoj berzi i razvijaju svoju kompjutersku mrežu. Dark.net se očekuje u prodaji tokom februara 2018. godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.