Games

Digitalni Smash Up po drugi put među igračima

Blesava ”shufflebuilding”, ili po naški ”uzmeš dva špila i zamešaš”, igra Smash Up uskoro će se u svom digitalnom izdanju vratiti na PC i mobilne platforme.

Originalna kreacija Pola Pitersona, Smash Up je igra u kojoj ćete pomešati dve rase/frakcije i tako praviti kombinacije poput zombi-dinosaurusi ili gusarski čarobnjaci. Onda sa svojom ubitačnom kombinacijom špilova pokušavate da pobedite druge igrače u zauzimanju neprijateljskih baza predstavljenih kartama i skupite dovoljno poena za pobedu. Neko bi rekao – savršena igra za moderne geekove koji uvek vole da se svađaju oko toga ko bi koga prebio u 1na1 tuči… na Marsu ili u Srednjoj zemlji.

Ovo zvuči kao idealna igra koja bi mogla da se ponese u džepu putem Android ili iPhone uređaja, a to su mislili i njeni izdavači kada su se pre malo više od godinu dana odlučili da je objave u digitalnom formatu uz saradnju studija Nomad Games. U međuvremenu je igra povučena sa digitalnih polica, a razlog tome je prelazak licence za video igru u ruke Asmodee Digital, izdavača digitalnih verzija Jaipur, Ticket to Ride i još mnogo drugih. Asmodee Digital je sada najavio povratak igre na Steam, Google Play i iTunes, sa podrškom za solo, lokalno i online multiplayer igranje. Igra će takođe dobiti tutorijal (ozbiljni propust stare PC verzije), kao i mogućnost snimanja pozicije ako igrate u lokalu.

Digitalni Smash Up se očekuje u narednim danima, a dolaziće sa osnovnih 9 špilova dok će se ostali naplaćivati kao DLC. Nije još poznato da li će igrači sa različitih platformi moći da igraju zajedno online.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.