Boardgames

Nedeljne vesti 31. 03. – 07. 04. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija. Evo šta se dešavalo protekle nedelje:

Red Scare sa sve 3D naočarima!

  • Pandasaurus Games je najavio za septembar novu igru Bendžamina Kanelosa – Red Scare. Ova igra je zamišlljena za 4-10 igrača a isti će biti u ulozi FBI agenata i komunista.

Orient Express

  • Rio Grande Games ovog meseca izdaje Orient Express, kreiran od strane Džefa i Karle Hroger. Ova igra je nastavak popularne igre sa vozovima iz 2015 pod imenom 20th Century Limited. Igra je zamišljenja za 2-5 igrača.

First Journey Digital Version

  • Asmodee nastavlja trend digitalnih izdanja. Ovaj izdavač planira digitalna izdanja Ticket to Ride: First Journey, Onirim i Jaipur društvenih igara. Nedavno smo radili recenziju Jaipur igre i naše utiske možete pročitati ovde. Digitalne verzije ovih igara planirane su za iOS i Android, a planirano je da se pojave do kraja leta.

Diplomacy

  • Prošle nedelje je na eBay aukciji prodat prvi primerak, prve edicije legendarne društvene igre Diplomacy koju je kreirao Alan Kalmer davne 1959. godine. Posle uspešne prodaje kutije sa oznakom 1 od 500, za preko 5.000 dolara, na aukcijskom sajtu su se pojavili još neki dodatni materijali vezani za ovu društvenu igru. Očekuje se još materijala zbog raščišćavanja Kalmerovog poseda posle njegove smrti 2013. godine.

Arena: For the Gods!

  • IELLO je najavio novu šibačku društvenu igru Arena: For the Gods! Igru je dizajnirao Maksim Ramburg a ilustrovao Pol Mafajon. Ova igra za 2-6 igrača predstvanja borbe u areni šest boraca koji pripadaju različitim mitologijama a sve u cilju da zabave bogove. U igri se licitira HP poenima za oružja tako da su okršaji garantovano zanimljivi. Igra nam stiže u junu.

Rayguns and Rocketships

  • IDW Games je najavio Kickstarter kampanju za njihov retro naučno-fantastični naslov. za 2-4 igrača, Rayguns and Rocketships, koju je dizajnirao Skot Rodžers. Kickstarter kampanja počinje 19. aprila.

Sentient

  • Renegade Games Studios je za letnje mesece najavio Sentient, koju je dizajnirao Aleks Kevern. Kako izdavač kaže, igrači, u ulozi lidera korporacija, će pomoću robota programirati svoje fabrike. Ovi roboti će modifikovati tablu i privlačiti zainteresovane investitore. Efektivno programiranje robota i čerupanje investitora su put ka uspehu u ovoj futurističkoj igri.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.