News

Magic: The Gathering produžava vek trajanja Standard formata

Wizards of the Coast je odlučio da se pozabavi Standard formatom koji je izgubio na popularnosti.

Izdavač  je dao igračima do znanja da razume probleme sa Standard formatom i da mu je jasno da poslednjih pet godina ovaj format gubi na popularnosti kod većeg dela igračke populacije. Čarobnjaci imaju plan kako da revitalizuju format koji je nekada bio veoma popularan.

Standard je format koji je manje više mrtav konj od kraja pandemije jer su se igrači prebacili na ovaj format, ali digitalno, u MTG Areni. Sa druge strane Pioneer, Modern i Commander dobro stoje i imaju zdrav ekosistem igrača.

U tekstu nedavno objavljenom na WOTC sajtu, najavljeno je da će biti promenjeno vreme rotacije setova Standard formata. Setovi su do sada rotirali na dve godine a od sada će se to dešavati na tri godine. Ovo pravilo stupa na snagu u trećem kvartalu kada će biti objavljen Wilds of Eldraine set karata. Cilj ove promene je da se kartama da duži životni vek u ovom formatu, da se omogući da se razviju dodatne mehanike i arhitipovi špilova tokom produženog roka i da se poveća ukupna stabilnost formata.

To znaći da neće biti očekivane rotacije karata u 2023. godini. Innistrad: Crimson Vow, Innistrad: Midnight Hunt, Kamigawa: Neon Dinasty i Streets of New Capenna ostaju u Standard formatu do septembra 2024. godine.

Alchemy format, koji je dostupan samo u digitalnoj verziji kartične igre, će ostati nepromenjen. To znaći da će zadržati rotaciju na dve godine, tojest da će svake jeseni ispadati četiri seta karata. Sistem rotacije je zadržan zato što, kako izdavač kaže, Alchemy je u digitalnom okruženju za koje je i primarno formiran, igra ga veliki broj igrača i dvogodišnja rotacija održava svežinu formata.

Koji je vaš omiljeni Magic: The Gathering format igranja? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.