Boardgames

Modiphius najavio Homeworld: Fleet Command

Uskoro stiže stoni okršaj flota iz popularne video igre Homeworld.

Modiphius Entertainment je najavio Homeworld: Fleet Command. Ovo je nova stona igra sa minijaturama koja je smeštena u svet veoma popularne serije video igara Homeworld. Izdavač ovu igru sprema sa vlasnikom Homeworld franšize, Gearbox LLC. Ovaj tim je tokom 2020. godine objavio Homeworld RPG koji se bavio popularnom video igrom iz drugog ugla.

Za ovaj epski okršaj svemirskih flota Kušana i Taidana u Homeworld: Fleet Command, izdavač se poslužio pravilima i mehanikama Airfix Battles Introductory Wargame. Igrači će biti u mogućnosti da učestvuju u borbama eskadrila lovaca, korveta, frigata, razarača i kapitalnih brodova.

Igra dolazi i sa kampanjom sastavljenom od 10 scenarija koja će igračima dočarati legendarne borbe iz video igre – Return to Kharak, Supernova Station i Tenhauser Gate. Scenariji će biti tako koncipirani da će igrači postepeno učiti osnove igre dok se njihova flota brodova iz borbe u borbu povećava. Uz igru dolaze i solo pravila za one koji vole ovaj način igranja.

Homeworld: Fleet Command je zamišljen za 1 do 4 igrača i u kutiji će biti 101 plastična minijatura. Igra će se finansirati putem crowdfunding kampanje koja je najavljena za novembar 2022. godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.