Articles

Igrali smo Concordia Digital Edition

Jedna od najboljih društvenih igara svih vremena uskoro će imati elektronsko izdanje.

Concordia, 18. igra na BoardGameGeek listi i veliki hit u Pitchwise redakciji, samo što nije stigla na naše računare, konzole i telefone. Nedavmo smo imali priliku da zaigramo pre-release verziju igre zajedno sa prijateljima iz Dažbog Games i proverimo koliko je dobar posao Acram Digital uradio u adaptiranju ovog modernog klasika.

Prvi susret sa igrom nam je bio pun pomešanih utisaka. Tabla je izometrijska, sa vrlo upečatljivim ikonicama, dosta toga je prilagođeno velikim ekranima i bilo nam je potrebno neko vreme da nađemo gde se tačno sve nalazi jer, ipak, ne sedite za stolom gde vidite svima odigrane karte i resurse. Ali, igra odlično teče i vrlo brzo smo se navikli na komande i mehanike. Dosta toga je čak, usudili bismo se reći, znatno udobnije u ovom izdanju nego u originalnoj društvenoj igri. Ne morate da stalno kalkulišete, uvek možete pogledati koliko poena imate od bogova, na primer. Uostalom, videćete kroz video kako sve to funkcioniše, snimili smo čitavu partiju u 3 igrača.

Digitalna Concordia izlazi krajem meseca za PC, Nintendo Switch, Android i iOS uređaje. Cena još nije najavljena, a poznato je da će postojati sezonska propusnica sa svim ekspanzijama, kao i jedan besplatni DLC kasnije ove godine.

Hvala Acram Digital na ustupljenom primerku igre.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.