Boardgames

Nove društvene igre 23.01.2021: Svemirski zmajevi

Zmajevi, pa još svemirski. Još ćete nam reći da govore piju-piju dok lete. Elem, u ovonedeljnom pregledu novih društvenih igara pričaćemo o poprilično kartičnih igara, neonskih igara, nezaobilaznim euro igrama i eto, pomenutim zmajevima iz svemira. Upalite zato warp pogon, krećemo.

Space Dragons

Space Dragons

Space Dragons

Nemački izdavač Edition Spielweise polako se zahuktava sa novom sezonom novih igara. Prva igra koju su najavili je Space Dragons. Ovo je igra za 3-5 igrača u kojoj ćete istovremeno odigravati karte označene brojevima i pokušavati da, blefiranjem i uz malo sreće, pokupite svemirske zmajeve sa talona. Manji brojevi donose pozitivne efekte, dok suprotno važi za visoke brojeve, a istovremeno ćete pokušavati i da izvršite bonus zadatke u svakoj rundi.

Equinox

Equinox

Equinox

Studio koji stoji iza serije Azul i Century igara, Plan B  sprema novu igru Equinox. Igru potpisuje poznati Dr. Rajner Knicija i još jedna je u nizu reimplementiranja, redizajniranja ili,u ovom slućaju, lepljenja nove teme na postojeću igru ovog dizajnera. Ovo je u stvari Colossal Arena sa dve nove kreature, pročišćenim pravilima i novim ilustracijama. U igri Equinox smo u ulozi šumskih živuljki koje bi da se upišu u legendarnu slikovnicu. Ali avaj, u njoj ima mesta samo za četiri priče te se naravno stvorilo takmičarsko okruženje, Postoji 14 unikatnih kreatura dok se samo 8 koristi u svakoj partiji. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje do 60 minuta. U prodavnicama će se naći tokom juna.

Tinners’ Trail

Tinners' Trail

Tinners’ Trail

Slavni dizajner Martin Volas udružio se sa Alley Cat Games za novo izdanje Tinner’s Trail. Originalno objavljena 2008. godine, ova društvena igra postavlja igrače u uloge kompanija koje šire rudarski biznis po Kornvolu. Novo izdanje, pored osveženih ilustracija, dolazi i sa solo varijantom, podržava do 5 igrača, a uz isto ćemo videti i dve male ekspanzije. Sve to se očekuje tokom septembra.

Spy Connection

Spy Connection

Spy Connection

Pegasus Spiele nam sprema špijunsku igru Spy Connection. Uz pomoć mehanike  građenja putanje, u kojoj igrači pokušavaju da kompletiraju misije manevrisanjem kroz špijunsku mrežu, tražićemo najboljeg špijuna. Izvršavaćemo misije tako što ćemo strateški putovati po glavnim gradovima Evrope koji su nam obeleženi u misiji. I tako sedam puta do titule Džejms Bonda ili Džoni Ingliša. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 30 minuta. U prodavnicama će se pojaviti u prvom kvartalu 2021. godine.

Umbra Via

Umbra Via

Umbra Via

Pandasaurus Games otvorio je prednaručivanje za društvenu igru Umbra Via koja ima vrlo neobičnu temu. Puzavica je blokirala put ka bašti svog znanja. Igrači će, tajnim odigravanjem cvetova, pokušavati da zauzmu svoje mesto na upetljanoj stazi i tako ostvare najviše poena. Umbra via je 2019. godine osvojila nagradu Cardboard Edison, a u prodavnice širom sveta stiže sredinom marta.

Pakal

Pakal

Pakal

Nakon englesko/italijanskog izdanja Cranio Creations sprema internacionalno (englesko) izdanje igre Pakal. U ovoj igri ćemo se truditi da probijemo stazu kroz nepristupačnu džunglu u potrazi za blagom koje nas, navodno, čeka na kraju puta. U ovoj zagonetki u realnom vremenu, igrači će rešavati zadatke sa kartica na svojim 4×4 tablama na kojima su raznobojne pločice.  Uspešnim rešavanjem zadatka bićemo korak bliži blagu. Pakal je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 20 minuta. U prodavnicama se očekuje polovinom februara.

Anansi

Anansi

Anansi

Nakon prošlogodišnje premijere na digitalnom Spiel sajmu u prodavnice stiže Anansi. Ovo je kartična adutska igra u izdanju HeidelBAR Games, koju su dizajnirali Siril Blondel i Džim Dratva i pripada seriji igara Spicy. Cilj je inspirisati što više pratilaca pričajući im zanimljive priče. Priče pravimo adutskim akcijama i kreiranjem malih špilova karata koji predstavljaju ove priče.  Anansi predstavlja reimplementaciju naslova Eternity iz 2016. godine. Igra je zamišljena za 3 do 5 igrača i traje oko 30 minuta. Možete je već sada potražiti u svojoj lokalnoj hobi prodavnici.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.