Boardgames

Nove društvene igre 12.12.2020: Čudovišna supica

Beše jednom pesma o monstruoznom pire krompiru (Monster Mash), a u ovonedeljnom pregledu pričaćemo, između ostalog, o drušvenoj igri koja kuva čorbu. Pogledaćemo i koje sve popularne TV i filmske franšize dolaze na table tokom naredne godine, gde ćemo sve voziti voziće i kako izgleda novo Smash Up kartanje sa Marvel superherojima.  Dakle, od svega po malo.

The Transcontinental

The Transcontinental

The Transcontinental

Dizajner i ilustrator Glen Dreser sprema The Transcontinental koji stiže na 3. kvartal kolosek 2021. godine. Radosni smo da neće biti nedostatka lokomotiva i vagona u 2021. godini. Ova igra ima istorijsku temu, razvoj kanadske železnice,  i kako kažu, svež izgled, na kome je radio sam dizajner. Igra je uspešno finansirana na Kickstarteru a osvojila je i 2019 Canadian Game Design Award i 2020 Cardboard Edison nagradu. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje do 150 minuta.

Flash Gordon

Flash Gordon društvena igra

Flash Gordon

Gordon je živ! Najkultniji od svih kultnih filmova osamdesetih ćemo uskoro videti i kao društvenu igru. Proizvođač igračaka Plastic Meatball najavio je zvaničnu Flash Gordon društvenu igru kao veliku proslavu 40. godišnjice ovog filma. Igrači će biti poslati na intergalaktičko putovanje u pokušaju da zaustave Okrutnog Minga i kao Fleš i njegovi prijatelji spasu svet. Kako će sve to tačno funkcionisati još nije poznato, sem da će biti prisutan retro šmek kako u dizajnu igre, tako i u ilustracijama. Flash Gordon društvena igra će od sledećeg meseca biti na Kickstarteru.

Rapa Nui

Rapa Nui

Matagot nas vodi u Čile. Njihov novi euro naslov Rapa Nui je smešten na Uskršnjim ostrvima i bavi se stvaranjem velikih statua koje se nalaye na ovom ostrvu. Igrači će tokom igre postavljati radnike i pomoću njih izvršavati zadatke i skupljati resurse. Cilj je stvoriti lanac radnika koji će dostavljati materijal iz kamenoloma do mesta gde treba da se postavi statua. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 45 minuta. U prodavnicama se očekuje u januaru.

The Boys: This is Going to Hurt

The Boys: This is Going to Hurt

The Boys: This is Going to Hurt

Nije mnogo vremena prošlo od kada je objavljen fantastični The Boys strip a zatim i Amazon serija, a već nam stiže i društvena igra. 1First Games priprema The Boys: This is Going to Hurt – The Board Game, igru baziranu na strip kreaciji Grant Enisa i Derika Robertsa. Igrači će biti u ulogama CIA agenata koji imaju zadatak da eliminišu premoćnog Homelandera. Kroz ucene, batine, Compound V seruma i ostale suptilne metode agenti će skupljati resurse, krasti jedni od drugih i povećavati svoj arsenal da bi se pred kraj igre zajedno suočili za nezrelim superjunakom. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje do 120 minuta.

Smash Up: Marvel

Smash Up: Marvel

Smash Up: Marvel

The Op je objavio nove detalje o Smash Up: Marvel izdanju. Kao što je već poznato, ovo je Smash Up obojen Marvel herojima i uopšte se ne bunimo. Kao i u ostalim verzijama ove igre, igrači će kombinovati dve grupe Marvel heroja sa ciljem da osvoje protivničke baze. Zabava leži u mešanju raznih heroja i negativaca sa idejom i ciljem da se kreiraju sto luđe kombinacije akcija i karaktera. U prvom setu će se nači Tor sa svojim čekićem kao i Spajdermen sa Doktorom Oktopusom. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnice će stići tokom januara.

Monster Soup

Monster Soup

Monster Soup

Porodična igra Monster Soup u izdanju Matagota je novi kuvarski naslov u društvenim igrama. Naime, igrači će se truditi da naprave što bolju supu za svoje prijatelje monstrume i karakondžule. Svaki monstrum voli drugačiju supu, to svi znamo iz bilogije, ali igrači nasumično izvlače sastojke iz vrećice i trude se da naprave što bolje kombinacije sastojaka za njihove strašne drugare. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 15 minuta. U prodavnicama se očekuje tokom januara.

Nove Gigamic igre

Poznati izdavač Gigamic sprema tri nova naslova koji bi trebali da se pojave ovog i narednih meseci. Peek-a-Mouse je porodična igra u kojoj igrači pretražuju svoju kuću u potrazi za raznim predmetima koje je ćapio miš. Oni moraju da rade zajedno, da se prisete lokacija i direktiva sa pločica a zatim prikupe što više predmeta pre nego što se miš vrati. Ovo je igra za 2 do 4 igrača. Quetzal je igra iskopavanja u kojoj su igrači u ulozi lovaca na blago. Oni će prekopavati ostrvo u potrazi za egzotičnim predmetima, trudeći se da optimizuju svoje kopanje i da se ne povrede. Ovo je igra za 2 do 5 igrača. U igri Dinner in Paris ćemo menadžerisati kafe ili bistro u popularnoj restoranskoj četvrti u Parizu. Cilj igre je, naravno, profit i uspešan rad bistroa. Ovo je igra za 2 do 4 igrača. Sve navedene igre su za mlađe igrače i porodično igranje.

Sushi Boat

Sushi Boat

Sushi Boat

Japanime Games prikazao je igru od koje se lako ogladni. U Sushi Boat ćete gurkati tanjire sa ukusnim sušijem i pokušavati da pokupite obrok pre nego što spadne sa table. Igra ima i worker placement elemente, ali definitivno najupečatljivi detalj je gravirana drvena tabla po kojoj se kreću tanjirići. Izdavač nije naglasio da li je u pitanju deluks izdanje igre, s obzirom da je na slikama prototip, a igru očekujemo tokom sledeće godine u prodavnicama.

Fist of The North Star

Fist of The North Star

Fist of The North Star

You wa shock! Najmuževniji anime svih vremena uskoro će postati kartična igra. Iskreno, nemamo pojma kako se manga/anima u kojoj gromade padaju od jednog propeler-zviza dok trešti hevi metal preneti u kartični format, ali znamo da će igra podržavati 2 do 7 igrača i da se igra ultra brzo. Svega 10 minuta traje jedna partija Fist of The North Star, a izdavač Hobby Japan navodi da je u pitanju igra u realnom vremenu.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.