Card Games

Bred Barklej osvojio MTG Zendikar Rising Championship

MTG Zendikar rising championship

Bred Barklej je osvojio Zendkikar Rising Championship pobedivši u finalu Otumn Burčet sa 2-0.

Barklej je u top 8 stigao kao treći nosilac nakon 16 odigranih rundi po švajcarskom sistemu. Od tih 16 rundi, 7 rundi je igran Standard format a 8 rundi Historic format. Burčet je finalnog dana zauzeo mesto prvog nosioca. Oba igrača su pobedama stigli do polufinala gornjeg dela kostura gde je Barklej pobedio sa 2-1 i poslao Burčeta u donji deo kostura. Druga šansa je iskorišćena jer je Burčet pobedio Adrea Mengučija za mesto u finalu i revanš.

Tokom šampionskog vikenda videli smo da je Gruul Adventures najpopularniji špil u Standard formatu (23.9% od ukupno prijavljenih špilova), nakon čega slede Mono-Green Food i Dimir Rogues.

U Historic formatu Uro, Titan of Nature’s Wrath je i dalje najpopularniji arhitip i zastupljen je u Rakdos & Jund Sacrifice (30.4%) i Sultai & Four-Color Midrange špilovima.

Barklej je pilotirao Azorius Control špil dok je Burčet do finala stigao pilotirajući Mono-Red Goblins špil. Ovo je prva šampionska titula za Breda Barkleja. On je turnir završio bez i jednog poraza u Historic formatu. Trijumfovao je u svih 8 mečeva švajcarskog sistema i u svih 5 mečeva Top 8. On je prvi škotski šampion premijer Magic: The Gathering turnira i drugi Britanac.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.