Boardgames

Nove društvene igre 14.11.2020: Poezija za neandertalce

Šta je to uopšte poezija za neandertalce? Ili poezija uopšte? Saznajte u novoj epizodi Opstanka!

Šalimo se, naravno, ali upravo je to naziv jedne nove društvene igre koju blesava ekipa Exploding Kittens uskoro objavljuje. Još šašavih igara dolazi iz White Wizard Games, a tu je i novi fantazijski Fluxx, jer stvarno nikada dosta Fluxxova u kući. Za igrače koji žele ozbiljnije mozgalice, pogledaćemo kako izgledaju nova Duna društvena igra, One Small Step i nova Galenus. Ne menjajte kanal, na pravom ste mestu.

Dune: Imperium

Dune: Imperium

Dune: Imperium

O Dune: Imperium pisali smo pre nekoliko meseci. Tada je Dire Wolf Digital najavio novu Dune društvenu igru, ali nismo imali priliku da vidimo komponente, njenu cenu, niti okvirni datum izlaska. Sada sve to znamo. Kao što vidite na slici gore, izdavač je obezbedio originalne ilustracije jer ipak je u pitanju nova igra posle četiri decenije, a po sredi je deckbuilding mehanika. Pored verziuje sa drvenim piklićima, u ponudi je i deluks proširenje koje sve zamenjuje plastičnim minijaturama, ali istovremeno i duplira cenu igre. Dune: Imperium će koštati oko 50 evra, a do kraja ove godine će se prodavati po severnoj Americi, dok evropljani moraju da sačekaju 2021. godinu.

Poetry for Neanderthals

Exploding Kittens za početak sledeće godine sprema igru zanimljivog naslova – Poetry for Neandertals. Ovo je porodična igra rečima u kojima timovi igrača jure poene pogađajući reči i fraze koje ostali neandertalci pesnici, pardon, kolege igrači, mumlaju. Caka je u tome da dok pokušavate da prenesete zadatu temu, simbol ili značenje, smete da koristite samo reči od jednog sloga. Ako se opuste i koriste višesložne reči sledi im udarac močugom na naduvavanje. Ovo je igra za 2 i više igrača i traje oko 15 minuta. U prodavnicama će se naći od 1. januara.

Robot Quest

Robot Quest

Robot Quest

Nikad dosta rijaliti programa i borbe robota u areni. White Wizard Games zato sprema novi naslov pod imenom Robot Quest. Ovo je igra građenja špila u kojoj se igrači sa svojim robotima nalaze u opasnoj areni. Koristeći energiju za kretanje, korišćenje oružja i kupovinu novih karata za špil igrači će izbegavati smrtonosne prepreke u areni i deliti metalne šamare drugim robotima za poene. Kada zaginu, nema ljutnje jer će se pojaviti ponovo na početku sledećeg poteza spremni za nove okršaje. Ovo je igra za 2-4 igrača i nakon Kickstarter kampanje će se naći u slobodnoj prodaji.

Galenus

Galenus

Galenus

Ion Game Design priveo je ovu godinu jakom Kickstarter kampanjom za dve nove igre, od kojih nam je pažnju privukla Galenus. Bićete lekari u drevnom Rimu, takmičiti se u istraživanju novih lekova i juriti ka laskavoj tituli iz naslova. Za to ćete koristiti svoje radnike i, tokom pet rundi, sakupljati poene kod nadređenih doktora. Kvaka u mehanikama je da ne morate postaviti sve svoje radnike, a tok odvijanja akcija birate sami. Zvuči interesantno, a kakav će biti finalni proizvod videćemo na leto 2021. godine.

One Small Step

One Small Step

One Small Step

Jedan mali korak za čoveka a veliki za čovečanstvo desio se davne 1969. godine. Dok je trka ka Mesecu završena i sada svi pokušavaju da pošalju čoveka na Mars, možete se i kod kuće igrati iste kroz One Small Step. Ova euro igra, u izdanju Academy Games (Freedom: The Underground Railroad), postavlja igrače u uloge američkih i sovjetskih avemirskih agencija koje će pokušavati da prve pobodu zastavicu na Mesec. Po sredi je worker placement mehanika, a može se igrati u dva igrača ili timski. Igra dolazi u prodavnice krajem novembra.

Fantasy Fluxx

Fantasy Fluxx

Fantasy Fluxx

Ako smo imali Star Fluxx vreme je i za Fantasy Fluxx. Looney Labs je odlučio da novu godinu započne sa siguricom. Njihova prepoznatljiva igra, koja je na tržištu preko 20 godina,  će dobiti fantazijsko ruho i zezaće se sa svim temama i prepoznatljivim likovima, situacijama i delima iz ovog žanra koji prožima pop kulturu. Kao i ostale Fluxx igre i ova će imati pravila i ciljeve koji se menjaju tokom igre. Ovo je igra za 2 do 6 igrača i traje oko 30 minuta.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.