Card Games

Menfild nakon istorijskog pohoda osvaja MTG Mythic Invitational 2020

Set Menfild je osvojio Mythic Invitational 2020 nakon grčevite borbe koja je ušla u Magic: The Gathering istoriju.

MTG Mythic Invitational je prethodnog vikenda ugostio 161 igrača iz svih krajeva sveta koji su se takmičili u Historic formatu. Nakon trijumfa u pet dugačkih i teških mečeva zaredom u plejofu, Set Menfild je osvojio titulu šampiona. On je pre početka finalnog dana bio na začelju finalne liste od 8 grača nakon što je izgubio od Luisa Salvata i njegovog Rakdos Arcanist špila.

Procenat pobeda arhitipova špilova pre top 8

Procenat pobeda arhitipova špilova pre top 8

Zbog produkcijskih problema prenosi donjeg dela kostura i velikog finala su odloženi dok su igrači nastavili da se takmiče. Menfild je pilotirao Sultai Midrange špil, a proboj do titule je započeo pobedom nad Ken Jukuhirom (Mono-Red Goblins). Usledili su okršaji i pobede protiv Gregora Kovalskog i Davida Steinberga u četvrtfinalu, odnosno polufinalu. Nakon toga, Menfild je mesto u finalu zaradio pobedom u revanšu protiv Salvata.

Mythic Invitational 2020 top 8

Mythic Invitational 2020 top 8

U velikom finalu su se susreli Menfild i Gabriel “Yellowhat” Nasif u kome je Menfildov Sultai Midrange nadvladao Jund Sacrifice špil i osigurao titulu. Menfild je izjavio da je put ka finalu kroz plejof bio “najteži top 8 koji je ikada igrao”. Mythic Invitational 2020 titula je Menfildu donela 10000 dolara i svrstala ga u malu grupu igrača sa 3 šampionske titule premijer turnira.

Da li ste gledali Mythic Invitational 2020 turnir? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.