Boardgames

Nove društvene igre 12.09.2020: Varljivo leto 2020

Ned_vesti_2020_09_05

Ah, sredina septembra. Vreme kada još imamo tragove leta u dovoljnoj količini da ne živimo ispod klima uređaja a opet nije ni previše hladno. Takođe i vreme kada nove društvene igre niču kao posle kiše.

Da, pred-esenska atmosfera se oseća. Iako ove godine nećemo ići putem Nemačke, juriti jeftin smeštaj i svakog jutra ispijati jeftinu instant kafu na železničkoj stanici, Essen Spiel će se održati. Samo na internetu. Izdavači zato rade punom parom i obećavaju nam veoma uzbudljiv kraj septembra i oktobar, te izdvajamo još odličnih igara koje nas očekuju u narednom periodu.

Neuroshima Hex 3.0

Neuroshima Hex: Year of Moloch

Neuroshima Hex: Year of Moloch Edition

Ah, Neuroshima Hex. Šta reći? Mnogi je obožavaju ali je mnogi i ne vole. Za sve fanove ovog heksagonalnog šibanja Portal Games je za iduću godinu spremio jedno megakul izdanje za fanove. Neuroshima Hex 3.0: Year of Moloch Edition će biti limitirana edicija ove igre koja svojim naslovom naslućuje dolazak veštačke inteligencije, poput Skajneta, koja će nas izdominirati. I to se desilo 5. septembra 2020. Novo izdanje dolazi u velikoj kutiji koja će moći da prihvati svih 19 fakcija koje su do sada objavljene, plus sve ostale tokene, karte i drugi propratni materijal. Novo izdanje će biti dostupno samo preko Portalove veb prodavnice a u vašim rukama, nakon kupovine, će se naći 2021. godine.

 

Kyoto

Kyoto

Kyoto

Nova ekološka društvena igra dolazi nam iz Deep Print Games u saradnji sa Pegasus Spiele. U Kyoto, igrači će biti u ulogama delegata različitih nacija koji pokušavaju da dogovore finansiranje u borbi protiv klimatske katastrofe. Međutim, svaka nacija ima svoj budžet i možda neki tajni cilj, a pobednik je onaj igrač koji najbolje izbalansira finansije… ukoliko se svet potpuno ne istopi. Kyoto izlazi sredinom oktobra.

Orléans Stories: The Settlers i Orléans England vs. France

Orleans Stories: Story 3 & 4

Orleans Stories: Story 3 & 4

Prošlogodišnji hit Orleans Stories uskoro dobija proširenje. U kutiji ćete zapravo naći dve manje ekspanzije, “The Setlers” i “England vs France”, kojima se broj priča podiže na četiri. Prva od ekspanzija vodi nas nazad kroz istoriju u vreme osnivanja Orleansa. Bićete farmeri koji mirno razvijaju svoje posede. Za igrače koji preferiraju malo više akcije, priča broj 4 uvodi 2-na-2 igranje u tajnim timovima i, samim tim, zahteva da imate tačno četiri igrača za stolom. Kako dlp games navodi, ova kutija će se naći u prodaji tokom jeseni.

Rush Out!

Rush out!

Rush Out!

Izdavač Sit Down! očigledno jako voli društvene igre u realnom vremenu, jer i za ovu godinu spremaju jedno adrenalinsko izdanje. Rush Out! je igra brzog rolanja kockica i još bržeg popunjavanja kombinacija na karticama kako biste zbrisali glavom bez obzira iz mračne pećine od zlog čarobnjaka. Jedan igrač će tako biti “šef” dok su ostali u bežaniji, a baš kao u Magic Maze pravila se lagano proširuju dodatnim modulima kako budete učili igru, sve do scenarija koji se igraju u dve pobede. Bežimo od čarobnjaka i rolamo mnogo kockica u oktobru.

Codex Naturalis

CODEX Naturalis

CODEX Naturalis

Tomas Dipon sprema “vankarantinsko” izdanje CODEX Naturalis. Igra je prvobitno objavljena kao print and play igra početkom 2020. godine za gejmere u karantinu. Bombyx je sada pokupio igru i sprema njeno zvanično izdanje. Ovo je oštroumna kartična igra u kojoj nastavljate rad monaha Tibora Kveleina koji je spajao i rekonstruisao stranice manuskripta koji navodi sva živa bića iz primarne šume. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 30 minuta. I prodavnicama se očekuje do kraja godine.

Ramen! Ramen!

Ramen! Ramen!

Ramen! Ramen!

Japanime Games je najavio da će na meniju ove jeseni biti supica / čorba (kako ko voli) Ramen. Igru je potpisao Brendan Hansen koji će nas staviti u ulogu kuvara šegrta koji su dobili posao u najboljoj prodavnici ramena na svetu. Posto vi i ostale zelene kolege radite na traci, takmičićete se ko će spremiti više ramena. Jer onaj ko izbaci najviše tokom dana dobija sav bakšiš. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 30 minuta. U prodavnicama se očekuje u novembru.

Furnace

Furnace

Furnace

Ruski izdavač Hobby World sprema za predstojeći digitalni Essen jednu furunu. Furnace je euro igra sa mehanikom aukcije u kojoj su igrači u ulozi kapitalista u 19. veku koji grade svoju imperiju. Cilj je zaraditi novac a do toga ćemo doći kupovinom kompanija, akomulacijom resursa i njihovim kombinovanjem i procesuiranjem za tržište. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 60 minuta. Nakon premijere na digitalnom Essenu u prodavnicama se očekuje početkom 2021. godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.