Boardgames

Nove društvene igre 25.07.2020: Ispod mog kišobrana, a, a…

…a, a aaa. Ups, izvin’te, zaneli smo se malo. I stvarno nismo očekivali da će danas ovoliko da pada kiša. Nekako odgovarajuće, nove društvene igre najavljene prethodnih dana uključuju igru koja je otporna na vodu, ali i jednu sa kišobranom u naslovu. Istina, štob rekli, je negde tamo.

Šalu na stranu, još jedna nedelja prepuna sjajnih najava je iza nas. Hit strip i još popularnija serija The Umbrellas Academy postaje društvena igra, legendarni dizajner Stefan Feld je najavio čak 8 novih igara (a možda ih bude i više!), tamanićemo se u Tammany Hall (dobro, prestajemo), popiti čaj sa zmajevima i videti kako su živeli (neortodoksni) Kelti. Sve to u narednih par skrolova mišem čitajte na vašem omiljenom sajtu o društvenim igrama!

The Umbrella Academy Card Game

The Umbrella Academy Card Game

The Umbrella Academy Card Game

Dark Horse Comics i Studio 71 Games su otkrili nove detalje oko The Umbrella Academy kartične igre, koja je prvi put pomenuta prošle godine. Naslov baziran na popularnom stripu ide prvo na Kickstarter 28. jula, tri dana pre premijere druge sezone istoimene televizijske serije. Ovo je kooperativna igra u kojoj igrači preuzimaju uloge sedmoro braće i sestara u borbi protiv opasnih zlikovaca. Jedna od zanimljivih mehanika u igri je potreba i preporuka da se održava disfunkcionalnost između familije iz Umbrella akademije koja pomaže u borbi protiv negativaca.  Igru se očekuje u prodavnicama nakon uspešno obavljene isporuke Kickstarter finansijerima.

Hamburg i Amsterdam

Queen Games je najavio veliki serijal društvenih igara City Collection koje za njih dizajnira čuveni Stefan Feld. U planu je najmanje osam igara, a otkriveno je da će prva od njih biti Hamburg, reimplementacija Feldove društvene igre Bruges iz 2013. godine. Igrači će biti u ulozi gradonačelnika naslovnog grada i pokušati da ostvare prosperitet odigravajući karte od kojih svaka ima 5 načina za odigravanje. Druga igra koju će Feld osvežiti je Macao iz 2009. godine, a ista će postati Amsterdam. Obe društvene igre su u planu za 2021. godinu, dok će krajem avgusta biti pokrenuta Kickstarter kampanja za finansiranje izdanja.

Celtic

Celtic

Celtic

Pegasus Spiele je za ove vruće dane spremio Celtic, igru punu zelenila, kao što se može videti na kutiji. U ovoj igri smo u ulozi velmoža koji bi da postanu vladari Glauberga, nemačke regije  nedaleko od Pegasus Spiele kompanije. To je manje bitno. Važnije je da se tu nalaze keltske relikvije vredne pažnje. Postati vladar nije lak posao i zahteva postavljanje članova familije na ciljeve koji su prikazani na kartama i skupljanjem vrednih i retkih resursa iz dalekih zemalja. Zanimljiva mehanika ove igre je da kada se familija pomera po lokacijama i svi ostali prisutni na tom polju mogu da se pomeraju sa njom. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje manje od 60 minuta. U prodaji bi trebala da se nađe do kraja jula.

Autumn Harvest: A Tea Dragon Society Game

Autumn Harvest: A Tea Dragon Society Card Game

Autumn Harvest: A Tea Dragon Society Card Game

Nakon osvajanja brojnih nagrada, između ostalog i Origins Award 2019 za najbolju porodičnu igru, The Tea Dragon Society dobija nastavak ove godine. Renegade Game Studios je najavio Autumn Harvest, igru smeštenu u isti bajkoviti svet iz novela Kejti O’Nil. Ponovo ćete praviti čajanku u društvu zmajeva i slagati karte u nove špilove, štaviše, igru je moguće kombinovati sa prethodnim izdanjem i tako igrati u 5 igrača (inače je za 4 igrača). Autumn Harvest je trenutno u pretprodaji, a u prodavnice stiže krajem godine.

 

Tammany Hall

Tammany Hall

Tammany Hall

Pandasaurus Games sprema novu ediciju igre Tammany Hall. Ova igra je prvi put objavljena 2007. godine. Zatim je IDW Games uradio reprint u saradnji sa Pandasaurus Games 2014. godine. Vreme je došlo i za novu, našminkanu verziju ove strateške političke igre koju je dizajnirao Dag Ekhart.  Cilj igre je da vladamo Njujorkom tako što ćemo biti na dobroj strani raznih imigrantskih grupa koje čine ovaj multietnički grad. Nova edicija igre će zadržati voljene mehanike nož-u-leđa i grabež uticaja i moći a dobiće nove miplove i ilustracije. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 90 minuta. U prodavnicama se očekuje u septembru.

Throw Throw Burito: Extreme Outdoor Edition

Throw Burrito: Extreme Outdoor Edition

Throw Burrito: Extreme Outdoor Edition

Blesava ekipa iz Exploding Kittens objavila je uvećano, EKSTREMNO izdanje svoje party igre u kojoj se igrači gađaju buritoima. Throw Throw Burrito: Extreme Outdoor edition dolazi sa dva velika buritoa na naduvavanje (oko 1m veličine su), velikim kartama i komponentama koje su potpuno vodootporne. Da, uključujući i uputstvo za igru. Originalni Throw Throw Burrito je sakupio preko 2,5 miliona dolara na Kickstarteru, tako da nema sumnja da će i ovo izdanje biti veliki hit. Dobro, kada prođe pandemija i budemo opet mogli da se družimo pored bazena.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.