Card Games

Najavljen dokumentarac o Magic: The Gathering igri

The Nacelle Companty, ekipa koja nam je donela Netflix dokumentarac The Toys That Made Us, najavila je svoj sledeći projekat koji će se baviti magičnim kartama.

Nazvan Igniting the Spark, The Story of Magic: The Gathering, ovaj dokumentarac će režirati Brajan Stilman i Keli Slejgl koji su radili na sličnim ostvarenjima kojima su teme bile Star Wars igračke, Dungeons & Dragons svetovi i ilustracije i ostale igračke koje su ostavile dubok trag u pop kulturi.

“Magic: The Gathering je klasična priča o uspehu. Igra nastala u dnevnoj sobi, koja se pojavila niotkuda i ostvarila planetarni uspeh. Donela je radost milionima ljudi i usput kompletno promenila industriju igara. Jedva čekamo da vam ispričamo ovu priču”, izjaviili su reditelji Stilman i Slejgl.

Magic: The Gathering je verovatno najpopularniji trading card game (TCG) na svetu i decenijama opstaje u samom vrhu kartičnih igara. Ako nije najpopularnija onda je po pisanju naučnika sa Kembridža, najkompleksnija igra. Stvorio ju je matematičar Ričard Garfild 1993. godine, a izdao je Wizards of the Coast, koji pripada Hasbrou. Ova igra je definisala model kupovine, sakupljanja i trgovine kartama u industriji igara i ostavila neizbrisiv trag u hobi industriji. Danas se procenjuje da ovu igru igra 38 miliona fanova u 70 zemalja. U poslednjih nekoliko godina, MTG postaje i sila na esport planu sa svojim digitalnim izdanjem Magic: The Gathering Arena i Mythic Championship turnirima. Pored najavljenog dokumentarca, Netflix sprema i animiranu Magic: The Gathering seriju sa braćom Ruso (Avengers: Endgame).

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.