Card Games

MTG Theros: Beyond Death set nas vodi u mračno podzemlje

Ovog vikenda stiže novi set karata za Magic: The Gathering pod imenom Theros: Beyond Death.

Theros: Beyond Death (zvanični kod THB) nas vodi u Niks, podzemlje sveta Teros, koji je inspirisan grčkom mitologijom. To je svet u kome žive bogovi, mitski monstrumi i čudne magije. Ovde živi i bog smrti Erebos zajedno sa misterioznim rogatim planeswalkerom i muzom košmara Ašiok.

Glavni protagonista ove ekspanzije je plaaneswalker Elspet Tirel. Nju je ubio magičnim kopljem bog sunca Heliod u MTG setu karata iz 2014. godine, koji je takođe smešten u Teros svetu – Journey into Nyx.

Mehanike koje se pojavljuju u novom setu su slične mehanikama koje su se pojavile i pre nekoliko godina u Teros bloku. Na scenu se vraćaju tri mehanike, prvenstveno Devotion, a sa njom i Saga i Constellation. Jedina nova mehanika u ovom setu je Escape, koja dozvoljava igračima da vraćaju karte iz groblja za njihovu “escape” cenu.

Escape, Devotion i Constellation mehanike u Theros: Beyond Death

Escape, Devotion i Constellation mehanike u Theros: Beyond Death

Theros: Beyond Death je poslednji set koji će u prodaji imati Planeswalker špilove. Iako su prošle godine uz War of the Spark blok odlučili da obnove izdavanje romana zajedno sa blokovima i setovima karata, Wizards of the Coast je najavio da Theros: Beyond Death neće imati prateći roman. Izdavač se na ovaj potez odlučio posle prašine koja se digla oko  romana Grega Vejsmana, War of the Spark: Forsaken i seksualnog opredeljenja protagoniste Čandre Nalar.

Theros: Beyond Death stiže u vaš omiljeni klub na prerelease vikend 17. januara. Pogledajte naš adresar klubova i prodavnica gde možete igrati Magic The Gathering prerelase i kupiti nove MTG proizvode. Theros će se u Magic: The Gathering Arena aplikaciji pojaviti dan ranije, a zvaničan izlazak je 24. januara 2020. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.