Boardgames

Nove društvene igre 20. 12. 2019: Ko je zakon? Svi smo zakon!

Odbrojavamo dane do kraja godine i spremamo novogodišnje paketiće, ali to i dalje ne znači da nove društvene igre ne pristižu u radnje. Izdavači najavljuju jaku 2020. godinu, sa velikim igrama i još boljom podrškom za postojeće. Nama je naravno najveće oduševljenje da Dune i Judge Dread dobijaju ekpanzije, ali tu ima i ponešto za svakoga. Evo i koje najave su nama zapale za oko.

Rocketmen

Rocketmen

Martin Volas će objaviti još jednu igru u saradnji sa Phalanx. Ovoga puta vodi nas u daleka svemirska prostranstva i drugi veliki korak za čovečanstvo – ka ivici Sunčevog sistema. Po sredi je deckbuilding igra u kojoj ćete razvijati tehnologiju potrebnu za međuzvezdano putovanje. Na Rocketmen misiju krećemo 2020. godine.

Dune: Ixians & Tleilaxu

Dune: Ixians & Tleilaxu

Gale Force Nine je otkrio da sprema ekspanziju za reprintovano izdanje Dine. Dune: Ixians & Tleilaxu donosi nove mehanike kao i dve nove kuće koje se mogu uključiti u borbu za prevlast na planeti Arakis. Kuću Ixian vodi kiborg Princ Rhombur i eksperti su u proizvodnji tehnologija. Porobljena od strane kuće Tleilaxu, Atreidi su pomogli njihovo oslobađanje. Pomenuti Tleilaxu su vešti as genetskim inžinjeringom. Oni su Imperatorovi saveznici ali su i gladni moći i planiraju da kontrolišu CHOAM.  Ekspanzija je planirana za drugi kvartal 2020. godine.

Tea for 2

Tea for 2

Space Cowboys nam za sledeću godinu, pored ostalog, sprema i čaj za dvoje. Igra dizajnera Čedrika Čabusita, Tea for 2, je laka za naučiti igra građenja špila smeštena u Alisinu Zemlju Čuda. Kao u staroj igri Rat, igrači simultano okreću kartu na vrhu njihovog špila a zatim vlasnik jače karte bira da koristi efekat iste ili da kupi novu kartu za svoj špil.  Ovo je igra za 2 igrača i traje do 30 minuta. U prodavnicama bi trebala da se pojavi u prvom kvartalu 2020. godine.

Cosmic Colonies

Cosmic Colonies

Floodgate Games je u oktobru uspešno okončao Kickstarter kampanju za Cosmic Colonies. Ovo je drafting igra u kojoj igrači stvaraju svoj dom među zvezdama. Igrači će koristiti veštine svojih radnika da skupe resurse i konstruišu nove zgrade koje će im pomoći da pametno proširuju svoju koloniju. Iskorišćeni radnici zatim odlaze kod sledećeg igrača a vama dolaze radnici od drugog igrača. Tako reći radnici orbitiraju oko kolonija. Igru je dizajnirao Skot Alms, zamišljena je za 2 do 5 igrača i traje oko 45 minuta. Igra će biti dostupna u prodaji tokom maja 2020. godine.

Stolen Paintings

Stolen Paintings

Koja umetnička dela planirate da ukradete danas? Ne morate da odgovorite na to pitanje, jer na to daje odgovor Stolen Paintings, nova igra Bruna Faidutija. Igrači će biti u ulogama lopova koji treba da ukradu slike iz muzeja, a onda ih rasprodaju na aukcijama. Međutim, u svakoj rundi postoji samo jedan lopov, dok su svi ostali detektivi, pa je u pitanju ipak igra nadmudrivanja. Eagle-Gryphon Games će ovu igru za 2 do 8 igrača objaviti tokom 2020. godine.

Judge Dredd Helter Skelter: The Dark Judges

Judge Dredd Helter Skelter: The Dark Judges

Kroz procepe u realnosti u Judge Dredd Helter Skelter uskoro će se provući i Mračne Sudije (Dark Judges). Oni se vraćaju da presude gradu Mega-City One. Grad je kriv. Zločin je život. Kazna je smrt. Sudija Smrt, Vatra, Strah i Mortis se priključuju ekipama za stolom koje pokušavaju da pokupe fragmente realnosti ili da se jednostavno upucaju u ovoj skirmiš kartičnoj igri sa minijaturama. Osprey Games je ekspanziju najavio za maj 2020. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.