Boardgames

Greater Than Games kupio Cheapass Games sa velikim katalogom igara

Greater than Games preuzima Cheapass Games, što uključuje katalog od preko 100 igara.

Greater than Games je objavio da je kupio Cheapass Games. Kupac je poznat po Spirit Island i Sentinels of the Multiverse izdanjima dok je kupljena firma poznata po osnivaču Džejmsu Ernestu i Tak i Doctor Lucky seriji igara. Greater Than Games je prethodno preuzeo Dice Hate Me, 2015. godine, koji su poznati po izdanjima New Bedford i Bottom of the 9th. Posle toga usledila je i kupovina Nevermore Games.

Džejms Ernest je osnovao Cheapass Games 1996. godine i tokom narednih 20 godina izdao preko 100 pristupačnih crno-belih ili besplatnih print-and-play (PnP) igara. Njihova, verovatno, najpoznatija serija igara je Doctor Lucky, koje su parodije Cluedo igara gde se igrači utrkuju da izvrše ubistvo. Takve su Kill Doctor Lucky i The Island of Doctor Lucky. Pre nekog vremena Cheapass Games je objavio i antologiju svojih crno-belih igara.

Ernest je u saradnji sa Patrikom Rotfusom kreirao pravu verziju stone igre Tak koja se pojavljuje njegovom romanu “The Wise Man’s Fear” iz Kingkiller hronika. Igra je izdata 2017. godine a zatim je usledila i kompaktna, University Edition, verzija.

Veliki katalog igara koje je Cheapass Games izdao pruža priliku novom vlasniku da ih prepakuje i objavi u kolor formatu, kao što se trenutno radi sa Kill Doctor Lucky.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.