Boardgames

Nedeljne vesti 4.5. – 10.5.2019: Čaj za umetnike

Ove nedelje predstavljamo nekoliko igara za umetničke duše i sve one koji se tako osećaju, ali i neizbežnog svemira, kao i jednu fantazijsku igru. Dakle, sve kao što ste već navikli u Pitchwise nedeljnim vestima.

Za svemirce je najavljena nova ekspanzija za kooperativni (i veoma teški) The Captain is Dead, umetnici će crtkati tetovaže ili praviti čaj, a svi oni koji igru ne mogu da zamisle bez vilenjaka, patuljaka i magije će verovatno želeti da skupljaju Riot Quest. I, nećete verovati, za sada nijedna najava iz WizKids. Znamo, ni mi ne možemo da verujemo. Krenimo redom, onda.

The Captain is Dead: Dangerous Planet

The Captain is Dead: Dangerous Planet

Kapetan je ponovo mrtav. U trećem nastavku igre The Captain is Dead: Dangerous Planet, koji je usput i igra sama za sebe, članovi posade su sleteli na opasnu planetu. DUN DUN DUUUN!. Čim su osetili tvrdo tlo pod nogama vanzemaljske bube počinju da ih napadaju. Posada mora da koristi svoje oskudne resurse da se odbrani od svemirskih bubašvaba i da pronađe artifakt koji je sakriven duboko u pećinama planete. Dosta drugačiji naslov u ovoj seriji, sa novim mehanikama obećava da će novo izdanje Alderac Entertainment Group biti zabavno. Izlazak se očekuje u avgustu.

 

Riot Quest

Riot Quest

Privateer Press sprema za avgust novu igru smeštenu u isti svet, Iron Kingdoms, kao i njihov poznatiji naslov Warmachine. Ovo je samostalan naslov u kome igrači igraju avanturiste vođeni željom za blagom kroz ruine Gvozdenog Kraljevstva. Riot Quest je,  uslovno rečeno, dungeon crawler ali sa zdravom dozom skirmisha. Igra je zamišljena da se igra 1 na 1 ali se uz dovoljan broj kopija igre može igrati i učetvoro. Uz osnovni paket kompanije će početi i proizvodnju linije minijatura dizajniranih za ovu igru.

 

Bubble Tea

Bubble Tea

Kažu da dok ne probate bubble tea ne znate šta propuštate (ne znamo šta bismo ovde rekli, nismo ni mi probali), a Renegade Game Studios je za sledeći mesec najavio igru upravo inspirisanu ovim popularnim pićem. Bićete u ulozi vlasnika novog kafića i praviti bubble tea za svoje goste, a za to ćete koristiti pravi šejker u kome ćete mućkati kockice. Mušterije stalno dolaze, porudžbine se nižu, a providnih karata sa sastojcima nikad dovoljno. Bubble Tea će imati i solo varijantu pored takmičarske za 4 igrača i odigrava se u laganih 20 minuta.

Tattoo Stories

Tattoo Stories

Games by Bicycle će svim skrivenim talentima za crtanje dati novu priliku da se dokažu kroz nekoliko meseci. Izdavač je najavio Tattoo Stories, igru crtanja tetovaža (doduše ne po drugim igračima) za do šest igrača. Jedan igrač će biti u ulozi mušterije, koja od izvučenih karata sa pojmovima bira 5 dok ostali za određeno vreme moraju da osmisle i iscrtaju dizajn na zadatu temu, pritom koristeći svih pet pojmova. Mušterija bira najbolji crtež i tako sve ide u krug, dok se usput budete valjali od smeha na urnebesne žvrljotine saigrača. Igra izlazi u septembru.

Rick and Morty: Look Who's Purging Now

Rick and Morty: Look Who’s Purging Now

Nedavno je stigla još jedna Rick and Morty igra. Cryptozoic Entertainment je objavio igru podugačkog naziva – Rick and Morty: Look Who’s Purging Now (Card Games). Godišnji je festival rokanja na vanzemaljskoj planeti, a priliku da i vi preživite popularnu epizodu ove serije imaćete ako budete igrali karte kako treba. Igraćete svoje karte istovremeno i pokušavati da nanižete što više ubistava, a cela stvar će se odigravati munjevito brzo i sa dovoljno varijacija da garantuje ponovna igranja. Igra je uveliko u prodaji na Cryptozoic online prodavnici, a trebalo bi uskoro da se nađe i u prodavnicama širom sveta.

Paranormal Detectives (PHOTO: ICv2)

Paranormal Detectives (PHOTO: ICv2)

Ukoliko vam je Mysterium nekako dosadio, a želite sličnu temu, Lucky Duck Games sprema nešto za jesen. U Paranormal Detectives jedan igrač će biti duh nesrećno nastradalog, dok će ostali pokušavati da odgonetnu misteriju ubistva. Duh, međutim, ne komunicira rečina, kuckanjem ili kartama, već raznim pokretima i fizičkim izazovima koje će igra postaviti pred njega. Kako izdavač navodi, ideja je bila da se inače sumorna tema prikaže na malo ležerniji način i obećava odličnu zabavu za stolom i puno smeha. Paranormal Detectives će biti prikazan u oktobru na Essen Spiel, kada će i biti pušten u prodaju.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.