Boardgames

Nedeljne vesti 1.2. – 8.2.2019

Vesti za prvu nedelju februara su pune jakih imena. Strateška zečetina Ričarda Garfilda, Bunny Kingdom dobija ekspanzija gde zečevi idu u nebo. Rajan Lukat radi na novoj igri Sleeping Gods i po svemu sudeći uvodi neke novine u kampanjsko igranje. Stonemaier Games donosi ekspanziju za Euphoria, pod imenom Ignorance is Bliss!. Tu je i poslednja igra iz belog ciklusa TIME Stories kao i ekspanzija za Villainous, pod imenom Wicked to the Core. Uživajte!

Bunny Kingdom: In The Sky

Bunny Kingdom: In The Sky

Slatke male zeke koje je osmislio ”tata” Magic: The Gatheringa, Ričard Garfild, dobijaju proširenje. IELLO je najavio Bunny Kingdom: In the Sky, prvu ekspanziju za igru koja će doneti novu nebesku tablu i priliku da svoje kraljevstvo napravite ni na nebu ni na zemlji. Takođe dolazi i nova visoka zgrada, Šargarepodrala (kapirate, katedrala od šargarepe), komponente ze petog igrača i nekoliko novih mehanika. Igra će se u prodaji naći na Uskrs, tj. u aprilu.

Euphoria: Ignorance is Bliss

Euphoria: Ignorance is Bliss

Kada već pominjemo prvence, i Euphoria će dobiti prvu ekspanziju, čak 6 godina nakon izlaska osnovne igre. Stonemaier Games je tako najavio Euphoria: Ignorance is Bliss koja, kako sami kažu, dodaje ”više svega”. Tako će se broj igrača povećati na 6, uvodi se Automa sistem koji može da vam odmeni igrača i proširi partije od 2 igrača na 4. Pored toga, dolaze i osvežena pravila, komponente i sve što već očekujemo od jedne velike ekspanzije. Ekspanzija izlazi kroz nekoliko meseci, a tokom februara će izdavač otkrivati još informacija, između ostalog i tačan datum izlaska.

Sleeping Gods

Sleeping Gods

Rajan Lukat, svojevrsni ”one man show” u svetu društvenih igara koji stoji iza Above & Below i Near & Far, najavio je novu kampanjsku igru koju razvija za Red Raven Games. Sleeping Gods će biti igra za dva igrača koji će voditi posadu broda izgubljenu u čudnom svetu. Nestandardno, sesije nemaju predefinisano trajanje, već možete igrati koliko god želite, nakon čega ćete obeležiti svoj progres. Igra se zasniva na atlasu baš kao i Near & Far, pa ćete sa svakim okretanjem strane dobijati novu priču i upoznavati nove likove, a vaše odluke će dalje uticati na finale igre. Igra izlazi kasnije ove godine.

TIME Stories Madame

TIME Stories Madame

Deseti, jubilarni scenario dolazi u T.I.M.E. Stories ove godine, avantura posle koje ”ništa više neće biti kao pre”. Space Cowboys su najavili Madame ekspanziju za njihovu igru putovanja kroz vreme, a u njoj će igrači nadovezati svoju avanturu na nekoliko prethodnih misija iz Belog Ciklusa. Ovoga puta ćete obići Pariz sredinom 17. veka u velikom finalu svega što ste do sada doživeli u ekspanzijama. Nakon ove ekspanzije nas očekuje Plavi Ciklus, sa novom pričom, ali izdavač još nije spreman da otkrije detalje istog. TIME Stories: Madame izlazi tokom prvog kvartala ove godine.

Jaipur, Jodhpur, Ankhor PHOTO: W. Eric Martin (BGG)

Jaipur, Jodhpur, Ankhor PHOTO: W. Eric Martin (BGG)

Japur dobija novo izdanje posle 10 godina aktivne službe u domovima, kao jedna od lakih za objasniti i uvek zabavnih igara za dva igrača. Uz reizdanje stižu i dve nove igre, koje sve zajedno, uslovno, čine trilogiju. Jodhpur je nova igra tima, Frank Kritin, Gregoar Largej i Sebastijan Paušon, a bavi se spuštanjem pločica gde igrači stvaraju svoje gradove, skupljaju što više slonova, grade najduže puteve i spajaju pločice istih boja. Isti trio dizajnera radi i na igri Ankhor koja je brza igra skupljanja resursa u kojoj igrači skupljaju 3 tipa resursa, kupuju ih sa marketa i trude se da povežu pločice istih boja. Sve tri igre će se pojaviti u prodaji tokom 2019. godine, najavio je GameWorks.

Villainous: Wicked to the Core

Villainous: Wicked to the Core

Američki lanac prodavnica Target je, greškom, mesec dana ranije u prodaju pustio prvu ekspanziju za Disney Villainous igru (pa je istu, uz packe, sklonio sa rafova). Villainous: Wicked to the Core je u stvari tzv. ”expandalone”, proširenje koje se može igrati i kao potpuno nezavisna igra, a u priču donosi zlu kraljicu iz Snežane, Hada iz Herkulesa i doktora Facilijea iz Princeze i Žapca, sa novim špilovima i figuricama. Wonder Forge zvanično objavljuje ovu igru 3. marta.

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.