Articles

Najprodavaniji RPGovi u 2018

Nema sumnje da je Wizards of the Coast imao fantastičnu godinu sa Dungeons & Dragons RPG proizvodima. Tokom 2018. godine D&D je bio prvi na listi najprodavanijih RPG igara a sledio ga je Paizov Pathfinder, koji je tokom prethodne godine testirao i novu ediciju – Pathfinder 2e. Ova dva titana su na tronu. A šta je sa ostalima?

Da bi smo sagledali koji su ostali RPG sistemi privukli pažnju igrača okrenuli smo se DrivethruRPG sajtu koji, kao što smo već naveli, nudi PDF i POD (print on demand) izdanja RPG knjiga. Evo i liste najprodavanijih ostalih fantazijskih izdanja tokom 2018. godine:

  1. The Witcher Pen & Paper RPG, R. Talsorian Games Inc.
  2. Warhammer Fantasy Roleplay Fourth Edition Rulebook, Cubicle 7 Entertainment Ltd.
  3. Genesys Core Rulebook, Fantasy Flight Games.
  4. Realms of Terrinoth, Fantasy Flight Games.
  5. Blades in the Dark, One Seven.
  6. ZWEIHÄNDER Grim and Perilous RPG – Core Book, Grim & Perilous Studios.
  7. Epic Isometric Bundle, WarDrumRPG.
  8. Wayfinder’s Guide to Eberron (5e), Wizards of the Coast.
  9. Rangers of Shadow Deep: A Tabletop Adventure Game, Joseph A. McCullough.
  10. Dungeon World, Sage Kobold Productions.

Popularnost The Witcher trilogije video igara se prenela i na RPG hobi te je ova knjiga u samom vrhu liste. R. Talsorian Games Inc. je dobio licencu od CD Project Red koji je prethodno od pomenute firme dobio licencu za pravljenje video igre bazirane na Cyberpunk 2020 RPG materijalu. Warhammer FRPG 4 izdanje je od svoje premijere, pocetkom decembra, uspelo za samo mesec dana dostigne drugo mesto. Fantasy Flight Games drži treće i četvrto mesto sa svojim Genesys sistemom i Realms of Terrinoth koji je baziran na Runewars svetu i Genesys RPG sistemu. Na petom mestu je fantastični Blades in the Dark koji je nominovan za ENies 2018 nagradu a dobitnik te nagrade ZWEIHANDER je zauzeo šesto mesto.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.