News

Free League objavio Forbidden Lands RPG

Forbidden Lands

Forbidden Lands

Modiphius Entertainment se ponovo udružio sa švedskim izdavačem Free League Publishing za prevod i izdanje fantazijskog RPGa Forbidden Lands koji je tokom decembra stigao do prodavnica.

Kao i Tales from the Loop, Forbidden Lands koristi Year Zero mehaniku . Novi RPG će imati prve fantazijske ilustracije Simona Stalenhaga kao i nove klasike Nilsa Guliksona. Svet je osmislio Erik Granstom a OGL licenca će dozvoliti drugim dizajnerima i izdavačima da objavljuju dodatni materijal za ovu igru.

Forbidden Lands ne uzima u fokus herojstva u fantazijskom svetu. Ona uzima malo drugačiji, tvrđi pristup fantaziji. Igači su lopovi, vagabundi i pljačkaši koji pokušavaju da prežive u zemlji koja je prokleta, lutajući divljim predelima, pljačkajući izgubljene grobnice i boreći se protiv monstruma u potrazi za slavom i bogatstvom. A kada je nađete, vreme je da napravite utvrđenje vredno vaših podviga.

Na dan izlaska, objavljeno je 5 proizvoda. The Forbidden Land Boxed Set dolazi sa dve knjige tvrdog poveza: The Player’s Manual i Gamemaster’s Guide. U ovom paketu nalazi se i Legends & Adventures knjižica sa dodatnim informacijama za igrače i velikom mapom sveta.

Slično kao i sa prethodnim izdanjem, naučnofantastičnim RPGom, Coriolis, među prvim izdanjima je Gamemaster Screen, kockice i dek karata koji oslikava artefakte, jahaće životinje kao i borbene manevre. Tu je i avantura Raven’s Purge da potera sve u pravom smeru.

Free League Publishing je 2016. godine izdao Tales From the Loop RPG koji je postao veliki hit. U međuvremenu ovom izdavaču se pripojio  i Team Jarniringen sa svojim naslovom Symbaroum. Nastavak Loopa, Things From the Flood se očekuje iduće godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.