News

Cthulhu Mythos stiže za Pathfinder i D&D 5e

Svima je jasno da dodatak Cthulhua bilo kojoj vrsti stone zabave istu čini mnogo boljom. Kao slaninica. Dodatak Cthulhu mitosa fantazijskim RPGovima nije lako te je za taj posao zadužen ekspert, niko drugi nego Sendi Petersen, autor Call of Cthulhu RPGa.

Cthulhu Mythos for Pathfinder

Cthulhu Mythos for Pathfinder

Sandy Petersen’s Cthulhu Mythos for Pathfinder je mnogo više od prevođenja statistika multidimenzionih karakondžula u Pathfinder sistem. Ne samo da su ova stvorenja neuništiva u ovom sistemu koji je inače tabadžijski orijentisan, nego će uticati na igrače i njihov razum te se očekuje mnogo poludelih patuljaka i elfova.

Petersen je pionir insanity mehanike u Call of Cthulhu RPGu koja se može naći u Lavkraftovim pričama gde protagonisti polako gube razum kako dublje zalaze u materiju Mitosa. Mnogi se slažu da su ova nova pravila za Pathfinder mnogo bolja i da ih treba koristiti mesto regularnih pravila koja dolaze uz osnovnu Pathfinder RPG knjigu.

Pored ove prepoznatljive mehanike tu su i novi alhemičarski predmeti, familijari, flora i fauna kao i gomila ideja za priče, avanture i kampanje. Tu je i sekcija o Mitos religiji i kakva je interakcija sa standardnim Pathfinder rasama.

Ako Pathfinder nije vaš izbor što se tiče fantazijskog RPGa, isti autor je putem Kickstarter kampanje spremio i Sandy Petersen’s Cthulhu Mythos for 5e, koja je namenjena igračima Dungeons & Dragons RPGa.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.